Wpis z mikrobloga

Który kierunek bardziej przyszłościowy

• AGH - Geodezja i kartografia 34.4% (32)
  • UJ - ekonomia międzynarodowa 16.1% (15)
  • inny-komentarz/sprawdzam 49.5% (46)

Oddanych głosów: 93

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wydaje mi się, że nie jestem na tyle kompetentny, żeby ci doradzić konkretny kierunek ;). Wiem tyle, że geodetów jest dość sporo i może być problem z pracą a i studia nie są jakoś super proste. Najlepiej jakby się wypowiedziały osoby, studiujące dane kierunki. Jedyną radą jaką mogę ci dać, jest to abyś wybrał coś co cię będzie interesowało, ewentualnie zastanowić się w ogóle czy jest sens studiować coś tylko dla samego
  • Odpowiedz
@kpgamz: słyszałem, że po geodezji nie jest jakoś bardzo kolorowo z pracą. Poza tym sam kierunek wydaje sie być dosyć ciężki (opieram się na tym co zobaczyłem na jednym przedmiocie który miał nas zapoznać trochę z geodezją), i wymaga sporo kreślenia, szkicowania itp. więc jak nie przepadasz za tym, to kiepsko. Z drugiej strony jak się przemóc i pouczyć, to nawet ciekawa dziedzina.
O UJ/ekonomii się nie wypowiem bo nic
  • Odpowiedz
@kpgamz: Geodeci, z relacji znajomych mają badzo ciężko jeśli chodzi o pracę w zawodzie, więc jeśli nie jesteś w 100% przekonany (a wnioskuję tak z tego, że się wahasz) do tego kierunku to nie idź. Sprawdź czy przypadkiem ekonomia międzynarodowa z ekonomią nie ma tyle wspólnego co krzesło elektryczne z krzesłem.
  • Odpowiedz
@kpgamz: Ja studiuje geodezję i sam nie wiem czy polecać czy nie. Lekko nie jest. Na AGH przerobisz chyba wszystko co związane z geodezją, bo np na UR jest typowa geodezja rolna i wycena nieruchomości. Gedoetów jest sporo o czym mówił nawet główny geodeta kraju na spotkaniu z nami. Powiedział wprost, że jest przesycenie rynku. Z drugiej strony geodezja idzie teraz w kierunku tworzenia różnych baz danych itp więc coś
  • Odpowiedz