Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
MallaCzarna +4
Boze, zestresowana jestem strasznie głupia
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
czy na ścieżkach rowerowych jakoś się sygnalizuje komuś kto jedzie przed tobą, że zmieniasz "pas" i zaraz będziesz go wyprzedzał? brakuje mi tego, a chyba nie będę wołać "uwaga, jadę! :D "
jeżdżę po ścieżkach rowerowych dużego miasta od jakiegoś miesiąca i to co się dzieje w godzinach szczytu czasem woła o pomstę do nieba, wyprzedzanie na czwartego na skrzyżowaniu, wpieprzanie się sobie pod koła, piesi włażący się na ścieżki itd.
przydałby się jakiś poradnik savoir-vivru ścieżek rowerowych.
ja się staram być kulturalnym i obserwującym cyklistą, dlatego możecie też tu napisać co was wkurza w użytkownikach ścieżek :-)
Mnie denerwują "anglicy" oraz zajmowanie miejsc obok siebie czekając na zielone na przejazdach.
- Pieszy na ścieżkach, matki z wózkami
- Rowerzyści jadą środkiem ścieżki, pod prąd, slalomem, obok siebie..
- Zamiast jechać ścieżką jadą chodnikiem
Tak więc wyprzedzając trzeba dostosować się do systuacji
@wojtecki: na maratonach może i tak, ale jakbyś tak do mnie krzyknął to bym zastanawiał się o wuj chodzi ( ͡º ͜ʖ͡º) Jak z resztą pewnie 90% rowerzystów, którzy używają roweru głównie jako środka lokomocji.