Wpis z mikrobloga

Proszę o pomoc. Kupiłem granatowy garnitur w Vistuli. Do tego biała koszula, brązowe buty i pasek. Chciałbym dobrać pooszetkę i muche ewentualnie krawat Jeśli chodzi o poszetkę to chciałbym we wzory paisley np. czerwono-blekitno-granatowe. Nie wiem jak to zgrać kolorystycznie. Jaki dobrać krawat do takiej poszetki. Ma ktos jakis ciekawye pomysł?
#modameska #ubierajsiezwykopem #kiciochpyta
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartosz-przeciez: czarna mucha to klasyka do granatowego garnituru i brązowych butów? raczej do smokingu jak już. Biała poszetka wiadomo klasyk.
@nighterS: zmień buty na czerń, poszetka może być biała z lnu, a z krawatem możesz zaszaleć i wziąć jakiś fajny wzór.
  • Odpowiedz
@nighterS: Do formalnej okazji biała lniana poszetka złożona w TV fold, do nieformalnej może być jedwab w paisley, mogą być różne szaleństwa. Przy formalnych zestawieniach poszetka powinna być z innego materiału niż krawat, a tenże właśnie z jedwabiu - stąd nie kupuj poszetki jedwabnej, a lnianą. Poza tym len jest sztywniejszy i ładniej utrzyma złożenie prezydenckie. Jedwab się miętosi i miętoli - nie problem jak układasz chaotyczny puff, ale prosty
  • Odpowiedz
Staraj się skoordynować kolorystycznie poszetkę i krawat.

@Tubanja:

Nie wiem jak to zgrać kolorystycznie. Jaki dobrać krawat do takiej poszetki. Ma ktos jakis ciekawye pomysł?

Właśnie taki jest problem ( ͡º ͜ʖ͡º) Może @UszatyBloger coś poradzi?
  • Odpowiedz