Aktywne Wpisy

Antybuka +101
To jakiś portal dla 5 latków? Cenzura na słowo ,,B--ń"? XDDD
Jak ktoś nie ma konta to ten portal wygląda tragicznie a jeszce musisz to WYŁĄCZYĆ, patrząc na ilośc ludzi co mają belke pod wrzucanymi zdjęciami, niewielu nawet wie, że jest opcja wyłączenia xD
#moderacjacontent #heheszki
Jak ktoś nie ma konta to ten portal wygląda tragicznie a jeszce musisz to WYŁĄCZYĆ, patrząc na ilośc ludzi co mają belke pod wrzucanymi zdjęciami, niewielu nawet wie, że jest opcja wyłączenia xD
#moderacjacontent #heheszki
źródło: lol xDD
Pobierz
Czy jakies inne miasto w Polsce ma tak gigantyczne korki, jak #krakow? To w ogóle nie do życia miasto jest do jakiegokolwiek poruszania się. Chyba z 2 razy większe zagęszczenie aut niż we #wroclaw plus do tego jeszcze w tym drugim mieście na wakacje naprawdę aut jest mniej, a Kraków to ciągle wiecznie zatkany niczym woskowiną ucho bezdomnego ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#religia #katolicyzm #ankieta
Wg kościoła niezmiennie od 2k lat Wiara w Chrystusa nie jest niezbędna do zbawienia a ateizm jest brakiem łaski wiary a nie grzechem.
@tgdnx: wyrwę z kontekstu i odpowiem tylko na pierwszy wątek. Nie może wiara w Chrystusa być niezbędna do zbawienia skoro są ludzie którzy o Jezusie nigdy nie słyszeli (różne ludy zamieszkujące choćby Polinezję, jakieś plemiona z dorzecza Amazonki itd. obecnie, oraz ludzie którzy żyli przed jego narodzeniem) czyli w tym przypadku Kościół ma rację. Tak myślę
@henoch: „poza Kościołem nie ma zbawienia”..w sumie to już o tym napisałem. Bo jeśli poza Kościołem nie ma zbawienia to co z ludźmi którzy żyli przed Chrystusem i tych którzy nawet obecnie o nim nie słyszeli? Choćby plemiona z Papui Nowej Gwinei..to przecież też ludzie i nie ich wina, że Kościół do nich nie dotarł z ewangelią. Czyli dogmat fałszywy i nielogiczny..
Gdyby tak było, być może zaangażowałbyś się w misję w tamte okolice i/lub wspierał tłumaczenia Biblii na tamtejsze języki.
Linki w tym temacie: Biblijne Stowarzyszenie Misyjne oraz Wycliffe Global Alliance
#misjonarze
@henoch: niczym się nie żywię tylko poddaję w wątpliwość dogmat o którym napisałeś: ,,Extra Ecclesiam nulla salus"
"Bez wiary zaś nie można podobać się Bogu. Przystępujący bowiem do Boga musi uwierzyć, że Bóg jest i że wynagradza tych, którzy Go szukają" ~List do Hebrajczyków 11,6
"To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to ujawnił. Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty – wiekuista Jego potęga oraz bóstwo – stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że nie mogą się oni wymówić od winy" ~List do Rzymian 1,19-20
"Łaską bowiem jesteście zbawieni przez wiarę. A to pochodzi nie od was, lecz jest darem Boga: nie z uczynków, aby się nikt