Wpis z mikrobloga

@naprawalaptopow: jak próbowałem wycenę dostać to nie byliście tacy zabawni "eee, no wie pan, może będzie 400zl, może więcej, no nic nie moge zagwarantować, nie wiem, nie zajmujemy sie chyba tak starymi, ale muszę sprawdzić"
  • Odpowiedz
@naprawalaptopow: dobra panowie teraz na poważnie. Szukam sprzętu do 5.5 tys. zł. od którego oczekuję wagi poniżej 1.5kg i czasu działania powyżej 10 godzin. Oczywiście oczekuję jako takiej wydajności i solidnej, nieplastikowej obudowy. Jakieś inne propozycje niż MacBook Air?
  • Odpowiedz
@adios: Dell XPS 12, mam polecam, od 13 ma 0.8" mniejszy ekran ale za to konwertowalny do tabletu, fajny bajer jak np. jedziesz autokarem i jest mało miejsca na laptop, i7, ssd, 8GB ramu, fullhd no i podświetlana klawiatura musi być
waży około 1,4 kg, karbon + amelinium
jedyny problem to (chyba każdy po jakimś czasie to łapie) ghosting matrycy, mi nie przeszkadza ale grafik by się wkurzał
  • Odpowiedz
@vanot: @adios: co jak co ale Dell ostatnio poszedł po całości. Ich nowe komputery są do dupy, a niby seria biznesowa. Mam do czynienia z kilkoma i w każdym występują te same problemy:
- dziwne dźwięki z pamięci GPU,
- nie działają stacje dokujące tak jak powinny (np. problemy z monitorami po DP),
- problemy z FireFox'em (na szczęście FF wydał fix)
i wiele, wiele innych... Do tej pory wszystkie
  • Odpowiedz