Wpis z mikrobloga

Zawiodłem Federację ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Stealth B, Hard
Album ze zdjęciami
Pierwsze dwa etapy bossa, poszły całkiem dobrze. Ale ostatni, głównie przez osłonę Zoltanów to była masakracja mnie. Nawet go nie uszkodziłem :/ Bez lasera albo preignitera nie ma szans na tym etapie z takim wyposażeniem.

Rebel Flagship - Not Even Once

#ftl #fasterthanlight #gry #steam #heheszki
blamedrop - Zawiodłem Federację ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Stealth B, Hard
Album ze zdjęciami
Pie...

źródło: comment_jL4cC246KrTyiCNBkgK6N4zFsLEeG2Oy.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blamedrop: Wszystko co jest nie tak z tym statkiem to brak tarcz. Cloak nie starcza na caly wolej flagshgipa a jak juz znajdziesz po drodze tarcze to pozno i nie wymaksujesz (co widac na obrazku :P)
Nessasio to bol. ()
  • Odpowiedz
@blamedrop: dwa poziomy osłon to zdecydowanie za mało na flag shipa. A tak na marginesie kluczowe jest zdobycie recovery scrap arm, im wcześniej tym lepiej.
Ja teraz męcze okręt slugów i też lekko nie jest ale nessaio jest chyba najcięższy ze wszystkich.
  • Odpowiedz
@blamedrop: Dlaczego? Ja dzięki temu na medium wygrałem jedyny raz, na statku modliszek typu B, to bardzo dobry okręt tylko na początku jest ciężko (cholerne bezzałogowe statki ( ͡° ʖ̯ ͡°)) no i zoltany rzecz jasna
  • Odpowiedz
@blamedrop: no i motyw jest taki, że nie lecisz z tym do samego końca, w końcowych sektorach sprzedajesz i kupujesz jakieś ulepszenie przydatne w walce np. loadera albo shield booster (jak nie masz zamontowanego)
  • Odpowiedz