Wpis z mikrobloga

Zorka moja, bombel paskudny, wywalczyła srebrny medal, i tym samym drugie miejsce na wystawie w Rybniku, w klasie młodzieży. Stawka dość spora – 6 suk, 2 miejsce :)
Ocena: doskonały temperament, elegancki, płynny ruch, doskonałe kątowanie kończyn przednich i tylnych, ładny, szeroki front, głowa doskonała, sucza, doskonale osadzone oczy i uszy, zgryz nożycowy.

Cieszę się ogromnie, dla mnie wygrała, tym jak się zachowywała, jak współpracowała na ringu, jak pięknie się wystawiała. Jestem dumna i z siebie i niej. Sędzia była Zorą zachwycona, a mi szczęka spadła, bo Zorka jest drobniejszą suczką, ale o pięknych proporcjach i świetnym sportowym wyglądzie. Teraz to wiem, i takiego kopa potrzebowałam :)

To wszystko nie udałoby się jednak gdyby nie @nama, która dźgała mnie cały czas palcem przez fb, i wykopywała na wystawę, to ona mi dokuczała jak narzekałam że Zorka za chuda. To tylko dzięki niej pojechałam, bo wywierała na mnie presję dobrego marketingowca. To też dzięki jej chłopakowi dotarłam do Rybnika, on też zrobił masę świetnych zdjęć…

Na wykopie poznałam masę przykrych ludzi, nieprzyjemnych i wulgarnych, ale cały ten hejt wynagradzają na prawdę wartościowi ludzie, których tutaj poznałam.
Dziękuje jeszcze raz @nama!

#zorabull - polecam - użyj tagu jeśli chcesz widzieć więcej, lub wrzuć go na czarną listę jeśli nie chcesz widzieć moich postów.
#bulterier #smiesznykonik #smiesznaswinka #wystawypsow #psy #pies
m.....l - Zorka moja, bombel paskudny, wywalczyła srebrny medal, i tym samym drugie m...

źródło: comment_ZdY0eaBrRFpViVaYTv96pNADOjDRc6Fh.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
@migdalll: ile miesięcy ma twój pies? chodzilas na szkolenie?jak uczylas zachowania? też mam suczke, innej rasy i kupowalam z myślą że spróbuję na wystawie, ale nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać, ale ma już 10 miesięcy i chyba jest za późno ;(
  • Odpowiedz
@FiziaMizia: 1 maja skończyła 15 mc. Na pierwszej wystawie była w wieku kilku miesiecy, jako młodsze szczenie. Uczyłam się wszystkiego sama(zaraz ci to rozwinę), w ubiegłym tygodniu byłam pierwszy raz na 1h szkolenia – chciałam przepracowac problem szaleństwa za psami na ringu – Zora wystawia się pięknie, zęby pokazuje pięknie, stoi pięknie, kółko samotne obiegnie pięknie, ale jak biegniemy w kółku za innymi psami…to DAWAJ TE DUPERKE PRZEDEMNO, CHCE SZALEĆ <3
  • Odpowiedz
@energetyk2: ! dziękuje! marzy mi się, ale na jch mało czasu już mamy, będziemy jeździć gdzie się da, zobaczymy. 8 maja Krosno, i prawdopodobnie jesteśmy same…Co jest trochę smutne, bo wygranie z samym sobą :D Większą satysfakcje daje wygrana przy większej ilości psów. Trzymaj kciuczki :D A Cacib - Rzeszów najbliżej :)
  • Odpowiedz