Aktywne Wpisy
rysiekryszard +14
Jak świętowaliście swoje osiemnaste urodziny? U mnie babcia chyba kupiła tort i najbliższa rodzina odśpiewała sto lat. Nie było żadnej większej imprezy, nie było żadnych kolegów itd. Nigdy w życiu też nie zostałem zaproszony do kogoś na 18-stkę. Trochę głupio może, ale cóż. Ja się przyzwyczaiłem i w sumie lubię każde urodziny spędzać na wykopie. Najwyżej sobie kupię jakąś pizzę czy coś w tym stylu, a czasami to prawie zapominam, że mam
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
To jest #!$%@? dramat. Moja matula wraz z moim ojcem wychowali czwórkę zdrowych dzieciaków. Nigdy na chacie się nie przelewało, ale i tak nigdy nie braliśmy żadnych zapomóg z MOPSu czy innych gówien. Starzy #!$%@? jak dzikie osły w robocie, w której temperatura często nie przekraczała 0 stopni Celsjusza(przemysł spożywczy). Z racji tego ich stan zdrowia w obecnym momencie nie jest zbyt dobry. Ojciec czeka prawdopodobnie renta w wieku 55 lat, gdyż lekarz w tamtym roku #!$%@?ł mu operację neurochirurgiczną. Matula też ledwo przędzie. Kombinuje w obecnym momencie jak szybko dorobić się po studiach(kończę je w czerwcu), aby trochę im ulżyć. A te #!$%@? karakany z PISu chcą jeszcze dawać 500 zł na każdego dzieciaka do 21 roku życia(który się uczy). Dlaczego nie skrócą wieku emerytalnego kobietom, które wychowały ileś tam dzieci, nie prosząc nigdy rządu o pieniądze? Jakim prawem ta patologiczna partia, jaką jest PIS rozdaje cudze pieniądze, aby jakaś patologia i studenciaki miały więcej mamony na chlanie? Moja matula ma w obecnym momencie przepracowane prawie 30 lat(zaczęła w wieku 19, obecnie ma 49). I jeżeli wiek emerytalny nie zostanie skrócony to będzie musiała pracować prawie kolejne 15.
@timorex: uwazaj ze teraz jest lepiej niz kiedys bo 500. Fuck logic
Komentarz usunięty przez autora
To oczywiste ze kwota wolna od podatku jest dobrym wyjście ale nie w przypadku tego kraju gdzie ludzie potrafią zyc za 800zl msc. Plus ta zmiana faforyzowala by ludzi bogatszych.
@bartez_94: Jakbym mógł to na ich miejscu wykorzystałbym te pieniądze na lekcje języka obcego. Ale ja żebym mógł wykupić dodatkowe lekcje języka angielskiego/rosyjskiego to muszę brzydko mówiąc #!$%@?ć. Za darmo nic nie ma(?).
@timorex: Mam to w dupie brzydko mówiąc. Dlaczego mamy więc faworyzować kogokolwiek? Ludzie bogatsi i tak wpłacają zdecydowanie więcej pieniędzy do
samo 500+ jest robione od dupy strony dlatego jest takie oburzenie, ale czego się spodziewać po matołach z pisu
do 21 lat? Nie do 18?
bo #!$%@?
@robertx: No #!$%@? mać. To jest prawidłowa reakcja na niesprawiedliwość. Buu. Cieszcie się jeden z drugim, że tylko buu.