Wpis z mikrobloga

@Wujek_Fester: co z piwem leżakowanym? Jaki wpływa PET na piwo z wysokim alkoholem? Rozumiem do piw które szybko schodzą. Co do przenoszenia to może lepsze z tego względu, że nie rozbije się po przypadkowym upuszczeniu. Przecież zajmuje tyle samo miejsca co zwykła butelka. Odnośnie czyszczenia, szklana jest tak samo łatwa w czyszczeniu, ponadto nie jest mniej podatna na zarysowania niż PET. Dodatkowo (Ty chyba nie w Polsce mieszkasz, ale załóżmy)PET
  • Odpowiedz
@Nebayh: Nie wiem, czy wychodzi taniej, chyba tak. Ja płacę 10 funtów za 40 butelek i jest to najtańsza opcja dostępna w UK niestety:/ Zarysowaniami się nie przejmuję (czasami co najwyżej po naklejkach zostaną). Ze względu na temperaturę w piwnicy, mity o przenikaniu dziwnych związków z PETów do piwa raczej mnie nie przekonują. Ja zastanawiam się jaki jest sens używania szkła, poza dodaniem +10 do bycia 'true' i +50% do
  • Odpowiedz
@Wujek_Fester: Za 10 funtów to się da zrobić 40 butelek piwa w PL xD Te pety jednorazowe są?
No a tak w ogole to wystarczy zrobić jedną imprezę z kumplami na weekendzie i masz 20-60 butelek za darmo wlasciwie. Ja jeszcze nigdy nie kupowałem butelek na piwo.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: Za kazdym razem szczota z płynem do naczyń aby osad w 100% usunąć plus środek do dezynfekcji .Mi tam PETy pasują :)

@Nebayh: Zaraz, zaraz - jeżeli nie robisz bittera to jakim cudem tlen ma przeniknąć z ośrodka o mniejszym ciśnieniu do ośrodka o większym ciśnieniu ?
  • Odpowiedz