@eXe1987: ja sobie sam przygotowuje takie rzeczy. Bez śniadania z domu nie wychodzę ale czasem rano jestem nieco zaspany i apetyt na "suche" jedzenie mniejszy (mimo, że jestem zapalonym mięsożercą) Dzisiaj tak na przykład było. 2 garści owoców mrożonych, jogurt naturalny, mleko, garść płatków owsianych, garść orzechów włoskich, trochę twarogu półtłustego i łyżeczka miodu. Zblendować i masz zajebisty koktajl, który kładzie na łopatki te Bakomy, Danony i inne dziadostwo, nie
@Inspired: @plecak_odrzutowy: @eXe1987: 30g cukru to jakieś 6 łyżeczek będzie. Więcej z tego szkody niż pożytku. 8g białka na 100 to wcale nie jest tak dużo.
@plecak_odrzutowy: wiem o tym, ale czasami nie masz przy sobie tych produktów i fajnie byłoby kupić w sklepie coś podobnego bez kilograma cukru ;) No i zawsze można dorzucić miarkę białka:)
@plecak_odrzutowy: Miałam smak truskawkowy i tam było 9,0 g węglowodanów oczywiście na 100g. Pragnę cię uświadomić, że w jogurtach naturalnych też są węgle jakbyś nie wiedział i z tego co zdjęcia jogurtów w internetach pokazują... to 4,6g do nawet 7,5g także Mirku chyba czas najwyższy żebyś przestał jeść, bo wszędzie są węglowodany ( ͡°ʖ̯͡°)
@Barteklowca: pewnie, że 8g białka na 100g produktu to niedużo. Ja po treningu łykam odżywkę białkową (izolat), w której na 100g produktu (ok 4 porcji) przypada jakieś 85g białka. Węglowodanów jakieś 2-3g. Mieszam z wodą a i tak bardziej mi smakuje niż smakowe cukrowe jogurty.
@BadPussy: jogurty jadam rzadko, z reguły rano kiedy wolę "rzadsze i mokre" śniadanie. Ponadto, w jogurcie zott jest tych węgli 4g/100g produktu, nie
@eXe1987: piatnica ma jogurty greckie, co maja 2x wincyj bialka. normalny jogurt, nie z cukrem, bo tej bakomy nie da sie pic (smakuje jakbys do zwyklego jogurtu lyzke cukru wsypal). wychodzi jakos wlasnie 8g bialka na 100g, cenowo jest ok, bez szalenstw.
Mówcie co chcecie o PRL, ale loga przedsiębiorstw z tamtego okresu są kreatywne i z smakiem. Nie to co teraz z tym mimo że minimalizmem okropnym wykonaniem. #polska #prl
#heheszki #ciidiociwogoletegoniesprawdzaja
tłuszcz>cukier, tak ogólnie. no chyba, że mówimy o tłuszczu utwardzanym...
30g cukru to jakieś 6 łyżeczek będzie. Więcej z tego szkody niż pożytku. 8g białka na 100 to wcale nie jest tak dużo.
No i zawsze można dorzucić miarkę białka:)
@BadPussy: jogurty jadam rzadko, z reguły rano kiedy wolę "rzadsze i mokre" śniadanie. Ponadto, w jogurcie zott jest tych węgli 4g/100g produktu, nie
Komentarz usunięty przez autora
Jest słodsze niż nie jedna mirabelka
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora