Wpis z mikrobloga

@eXe1987: to jest właśnie koszmar, że producenci tworzą produkty typu 0% TŁUSZCZU, WERSJA FIT S--------U, a jednocześnie ładują tonę cukru

tłuszcz>cukier, tak ogólnie. no chyba, że mówimy o tłuszczu utwardzanym...
  • Odpowiedz
@eXe1987: ja sobie sam przygotowuje takie rzeczy. Bez śniadania z domu nie wychodzę ale czasem rano jestem nieco zaspany i apetyt na "suche" jedzenie mniejszy (mimo, że jestem zapalonym mięsożercą) Dzisiaj tak na przykład było. 2 garści owoców mrożonych, jogurt naturalny, mleko, garść płatków owsianych, garść orzechów włoskich, trochę twarogu półtłustego i łyżeczka miodu. Zblendować i masz zajebisty koktajl, który kładzie na łopatki te Bakomy, Danony i inne dziadostwo, nie
  • Odpowiedz
@plecak_odrzutowy: Miałam smak truskawkowy i tam było 9,0 g węglowodanów oczywiście na 100g. Pragnę cię uświadomić, że w jogurtach naturalnych też są węgle jakbyś nie wiedział i z tego co zdjęcia jogurtów w internetach pokazują... to 4,6g do nawet 7,5g także Mirku chyba czas najwyższy żebyś przestał jeść, bo wszędzie są węglowodany ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Barteklowca: pewnie, że 8g białka na 100g produktu to niedużo. Ja po treningu łykam odżywkę białkową (izolat), w której na 100g produktu (ok 4 porcji) przypada jakieś 85g białka. Węglowodanów jakieś 2-3g. Mieszam z wodą a i tak bardziej mi smakuje niż smakowe cukrowe jogurty.

@BadPussy: jogurty jadam rzadko, z reguły rano kiedy wolę "rzadsze i mokre" śniadanie. Ponadto, w jogurcie zott jest tych węgli 4g/100g produktu, nie
  • Odpowiedz