Wpis z mikrobloga

#zuk #lenovo #telefony #android

Lenovo ZUK Z2 Pro zaprezentowany - pozamiatał #xiaomi Mi5?

Specyfikacja:
Ekran: 5,2 cala Super AMOLED FULL HD
SoC: Qualcomm Snapdragon 820
RAM: 4 GB lub 6 GB RAM LPDDR4
ROM: 64 GB lub 128 GB UFS 2.0
Aparat główny: 13 Mpix (tył); matryca Samsung ISOCELL; wielkość pikseli 1,34 mikrona; 6-elementowa optyka f/1.8; detakcja fazy (PDAF); optyczna stabilizacja obrazu (OIS); nagrywanie wideo w jakości 4K, dwutonowy flash
Aparat przedni:8 Mpix; piksele wilekości 1,4 mikrona; optyka f/2.0; autofokus
Bateria: 3100 mAh; szybkie ładowanie Quick Charge 3.0 (80% w 40 minut)
Sensory: pulsometr i czujnik nasycenia krwi tlenem w przycisku HOME, czujnik UV; wysokościomierz; 3-osiowy kompas cyfrowy; 3-osiowy żyroskop; 3-osiowy akcelerometr; czujnik oświetlenia; czujnik zbliżeniowy
Łączność: 4G LTE; dwuzakresowe Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac; Bluetooth 4.1; GPS/GLONASS
Inne:USB 3.1 typu C; czytnik linii papilarnych Utouch 2.0 (rozpoznawanie odcisku w czasie 0,1 s nawet z mokrym palcem, korzystanie z gestów na czytniku jak przesuwanie zdjęć czy wysuwanie paska powiadomień); Dual SIM, wsparcie iCloud, międzynarodowa wersja ma chodzić na Cyanogenie

Obudowa została wykonana ze szkła oraz aluminowej ramki. Tylny panel jest jest zakrzywiony cały a nie tylko samo szkło z zaokrąglonymi krawędziami (2.5D). Czarna paskudna obwódka szczególnie popularna wśród chińskich smartfonów ma tutaj tylko 0,05mm co będzie dawało świetny efekt przy białym kolorze smartfona (będzie później także wersja srebrna/czarna).

Cena? Koło 1600 zł (oczywiście na rynku chińskim) za najlepszą wersję.
Pobierz
źródło: comment_rL4zVmRxbt5IGxIAQYUvIdvPz0EVfFCc.jpg
  • 22
@L3gion: mam ból dupy o Xiaomi i MIUI? XD
Człowieku mam chyba z 15 produktów Xiaomi w swoim domu z czego 4 smartfony.
Używałem już MIUI zanim powstała w ogóle strona MIUIPolska.

Szanuję Xiaomi motzno ale po prostu patrzę obiektywnie a nie jak ślepy fanboj. Lenovo z Xiaomi wygrało.
@LuckyI: może i nie jest za piękny ale co rusz komentarze czytam o braku przycisku fizycznego home co według wielu jest minusem . Myślę że wygodniej korzystać z czytnika linii papilarnych z przodu niż z tyłu. Jest to jednak tylko mogę zdanie