Aktywne Wpisy
kingszajs +3
Polecacie jakąś grę na majówkę? Szukam czegoś dobrego na PC lub PS5. Ogólnie mam za sobą wszystkie znane topowe gięty, RDRy, TLOU, GODy, Horizony, Ghost of Tsushima, Days Gone, etc. Chyba maksymalnie wykorzystałem potencjał rynku gier...
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Dominik76 +19
#p0lka
Gorąco polecam
Gorąco polecam
Nie wiem sam co źle robię, wiem natomiast, że 2 i 3 zadanie w ogóle nie działa. Będę bardzo wdzięczny za pomoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#include
#include
#define PI 3.14
#include
#include
using namespace std;
float liczymypoleszescianu(float a)
{
float psz;
psz=a*a*a;
}
float liczymyobjetoscstozka(float r, float h)
{
float obsto;
int u=1;
int y=3;
obsto=(u/y)*PI*r*r*h;
}
float liczymy_y(float x)
{
float y;
if(x>=9)
{
y=x*x+1;
}
else
if(x<9 and x>=-1)
{
y=1/x;
}
else
y=sin(x);
}
int main()
{
cout<<"Zadanie 1"<>krawedz;
poleszescianu=liczymypoleszescianu(krawedz);
cout<<"Pole szescianu jest rowne : "<>err;
cout<<"Podaj wysokosc stozka : "<>ha;
objetoscstozka=liczymyobjetoscstozka(err, ha);
cout<<"Objetosc stozka jest rowna : "<>iks;
y=liczymy_y(iks);
cout<<"Y(X) = "<
psz=aaa;
co to jest to
aaa
? W funkcji podajesz argumenta
. Domyślam się, że chcesz zwrócića^3
, ale to się robi albo funkcjąpow
albo mnożeniema*a*a
. W Twoim przypadkuaaa
to jakaś nierozpoznawalna etykieta. W notatniku to piszesz, że Ci takich błędów nie podkreśla?@Dejna93: widocznie kolega @rataj1995 to urodzony programista ruby :)
@Arveit: Cóż, rozkazy prowadzącej ćwiczenia, sam od siebie bym tego PI nie zadeklarował, jeżeli chodzi o to aaa, to nie wiem czemu ale usuwa się znak mnożenia (*) jak tutaj wklejam, głównie chodzi mi o zadanie 2, nie wiem jak poradzić sobie z tym ułamkiem, jak widać próbowałem przypisać do zmiennych ale nadal nic (
@Dejna93: no właśnie. Kompiluj z jakimś -Wall -Wextra aby wszystkie takie warningi pokazywał