Aktywne Wpisy
mepps +267
szurszur +106
Mam pytanie od osób, ktore potrafią wrzucać seriami wyłącznie wpisy negatywnie przedstawiajace Ukraine.
Macie odwage odpowiedzięc z czego wynika Wasza sympatia do Rosji? Bo nie róbcie fikołków, ze niby jesteście pośrodku, nie mozna być neutralnym i wrzucac masowo tylko ataki na Ukraine. To służy wybieleniu Rosji i przeniesieniu niecheci na Ukriane czyli dokładnie to czego aktywnie oczekuje Rosja. No chyba, że jesteście takimi tępakami i robicie to jako tzw pozyteczni.
Owszem, niektorzy
Macie odwage odpowiedzięc z czego wynika Wasza sympatia do Rosji? Bo nie róbcie fikołków, ze niby jesteście pośrodku, nie mozna być neutralnym i wrzucac masowo tylko ataki na Ukraine. To służy wybieleniu Rosji i przeniesieniu niecheci na Ukriane czyli dokładnie to czego aktywnie oczekuje Rosja. No chyba, że jesteście takimi tępakami i robicie to jako tzw pozyteczni.
Owszem, niektorzy
Właścicielka mieszkania które wynajmuję, a chcę opuścić i zabrać pieniądze za kaucje, stawia mi problemy odnośnie zwrotu kaucji. Zaznaczam, że nie odprowadza ona podatku od wynajmu. Płace 600 zł za msc, od około roku czasu, zawsze na czas. Ile będzie musiała zapłacić kary, jeżeli bym zgłosił to do US? Na razie potrzebuje info, do wstępnego zastraszenia, w razie negatywnego odzewu, po prostu na nią zagonie.
#prawo #wynajem #podatki
Komentarz usunięty przez autora
Co do zasady powinieneś wypowiedzieć umowę z miesięcznym okresem wypowiedzenia.
Art. 673 k.c. ust. 2 Ustawowe terminy wypowiedzenia najmu są następujące: gdy czynsz jest płatny w odstępach czasu dłuższych niż miesiąc, najem można wypowiedzieć najpóźniej na trzy miesiące naprzód na koniec kwartału kalendarzowego; gdy czynsz jest płatny miesięcznie - na miesiąc naprzód na koniec miesiąca kalendarzowego; gdy czynsz jest płatny w krótszych odstępach czasu - na trzy dni naprzód; gdy
Komentarz usunięty przez autora