Wpis z mikrobloga

@sphinxxx: to nie takie hop siup, potrzebny też jest klucz dynamometryczny żeby wiedzieć kiedy koła są na pewno dokrecone, plus wywazyc też warto, żeby auto nie sciagalo, oczywiście można bez jak cytryn i gumiak tylko po co jak to tania usługa
  • Odpowiedz
@sphinxxx: opon i tak sam nie wywazysz, jak miałem stara fieste jako złom po mieście to wymieniłem sam. Ale jak ma się jeździć w trasy z dużą prędkością to nie polecam.
  • Odpowiedz
@BajerOp: ja #!$%@? znowu te fanaberie z kluczem dynanometrycznym do wszystkiego. kola wystarczy ze dokrecisz do oporu jakas wajha i lekko jeszcze dociagniesz i starczy juz nie przesadzaj ze zeby kola zmienic to trzeba miec nie wiadomo jaki sprzet. jak ktos jest idiota to i z kluczetm kol nie dokreci i z kluczem dynanometrycznym przy kolach jest tak ze przyjrecasz z danym momentem i po x kilometrach powinno sie powtorzyc operacje.
  • Odpowiedz
@mickovsky: żadne fanaberie, klucz kosztuje niewiele i nie jest sprzętem z kosmosu, tu chodzi o bezpieczeństwo, #!$%@? z tym że się zabijesz bo będziesz miał byle jak dokrecone koło bo mało kaszy jadles za młodu, gorzej jeśli przez głupotę to auto trafi np dzieciaki wracające że szkoły. Siły działające na koło i te 4/5 śrub przy np 90 km/h są większe niż się wydaje
  • Odpowiedz
@BajerOp: nie wiem nawet ile niuta powinno sie ustawic na kluczu a zmieniam mase opon przez caly rok i jakos wszyscy ludzie jezdza, kola nie odpadaja i nikt nie ma potem problemu z odkrecanien kola na poboczu jak zlapie gume zeby zalozyc dojazdowke. najgorszy blad jest wtedy jak jakies szpece zamiast dobrze dokrecic recznie to uzywaja pneumata i potem trzeba brac dlugie wajchy, rury i inne cuda zeby odkrecic kolo.
  • Odpowiedz
@BajerOp: nie wiem nawet ile niuta powinno sie ustawic na kluczu a zmieniam mase opon przez caly rok i jakos wszyscy ludzie jezdza, kola nie odpadaja i nikt nie ma potem problemu z odkrecanien kola na poboczu jak zlapie gume zeby zalozyc dojazdowke. najgorszy blad jest wtedy jak jakies szpece zamiast dobrze dokrecic recznie to uzywaja pneumata i potem trzeba brac dlugie wajchy, rury i inne cuda zeby odkrecic kolo.
  • Odpowiedz