Wpis z mikrobloga

Padało 2 dni pod rząd. Myłem też auto. Chlupie mi woda gdzieś z przodu jak skręcam, dosyć głośno. Wcześniej nie miałem tego problemu. Jakiś pomysł gdzie może się zbierać woda i czemu nie spływa? Megane II.

#renault
  • 16
  • Odpowiedz
@hesar: No i jak się tam dostać? :( Widzę jak coś tam skapuje po lewym nadkolu powoli ale nie wiem czy to to..

@wojtasu: dej jakieś foto z googla o co dokładnie chodzi. Przy zawiasie?

Po deszczu/myciu jak otwieram drzwi to też nagle wylatuje pół litra wody. :D Skąd to...
  • Odpowiedz
  • 1
@Traviu: Przechodziłem oba problemy w moim aucie.

W podszybiu zatykają się dwa odplywy. Trzeba zdjąć wycieraczki, podnieść maskę, odpiąć maskowanie podszybia i przetkać czymś te odplywy. Zauważysz je od razu. Zobaczysz je też świecąc latarką przez kratkę w podszybiu. Zazwyczaj zapychaja się liśćmi i te liście tworzą taki korek jak w zlewie. Trzeba go wyjąć albo przetkać śrubokrętem.

Zbiera Ci się woda w schowku pod nogami albo w schowku (otwartej
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mpcorp: dzięki. Doszedłem do tego wczoraj, że to w korycie zatkało się. Są probemy z wyciwraczkami? Z ponownym założeniem trzeba cale ramiona odkręcić, tak? Jak nie ma problemu to ogarnę to dziś po pracy bo dzisiaj chlupie dalej. :v
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mpcorp: aa, w schowku pod nogami i pasażera mam czasami wilgotno. Czytałem, że leje się też przy filtrze kabinowym ale tam akurat mam sucho.
  • Odpowiedz
  • 1
@Traviu: trzeba zdjąć całe ramiona bo one blokują plastik podszybia. Klucz chuba 14 i powinny zejść. Wchodzą na klin ale u mnie nie było z tym problemu.
  • Odpowiedz