Wpis z mikrobloga

@Violett97: Nie mam nawet wspólnych tematów więc nawet nie mam jak zaprosić, ja wiem ze problem jest we mnie. (obwinianiam wadę wymowy ale chodzę do logopedy i staram się to naprawić). 1 kumpel się mnie chyba wstydzi bo ostatnio zaproponowałem żebym poszedł z nim na siłownię (1 dzień za darmo) i powiedział że musi to przemyśleć.
@Carotas: Dlaczego nie masz wspólnych tematów? Nie przebywasz zbyt dużo wśród ludzi i nie wiesz o czym z nimi rozmawiać? Może po prostu masz jakieś opory/ wstydzisz się: ludzie zazwyczaj rozmawiają o głupotach - filmach, koncertach, wakacjach, imprezach, wy facecie to pewnie o meczach i piłce nożnej ( ͡º ͜ʖ͡º) Nie sądzę, żeby wada wymowy była problemem, ludzie mogą się trochę śmiać, jeżeli śmiesznie brzmisz, ale
@MrDerinq: Wysunąłbym ten szablon jednak jestem -18 ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Violett97: Nie wychodzę z nikim i nawet nie ma o czym rozmawiać, na koncerty nie chodzę (też nie mam z kim) meczów nie oglądam (nigdy się interesowałem piłką nożną i nie wiem jak zacząć XD)
Napewno mam opory w rozmowie. odnośnie internetu to myślę by nie zrobić Facebooka bo nie mam tam konta ale boję
@Izabela_Wokulska: Długo żyłaś tak ja? Bo to raczej ze mną jest problem bo od 16 lat nie mam przyjaciół, mam 1 z którym rozmawiam i tyle. niby jeszcze 2 któremu ufam ale nie mam z nim tematów, znajomi z gimnazjum to w większości patologia (z tych co mieszkają koło mnie), w sumie z taką trójką dziwaków dobrze mi się gadało tylko jednak dziwacy.

@Violett97: Nawet jeśli miałbym z kim i
@Izabela_Wokulska: Właśnie z tą myślą wyszedłem z gimnazjum i jestem w liceum dalej bez przyjaciół, jak sobie pomyślę że mam z tym nastawieniem żyć 2.5 roku i szukać oraz zapraszać dziewczynę na studniówkę w 3 klasie to aż mam ochotę sobie w łeb strzelić.
@Carotas: Teraz jest najlepszy czas dla Ciebie, żeby zainwestować w siebie, w swoje ciało i umysł, czyli masz zrobić wszystko, żeby na studia iść jako człowiek wygryw. Serio Ci mówie, posłuchaj mojej rady. Znajomi sami się znajdą jak zobaczą, że jesteś człowiekiem wygrywem, który ma w dupie czy jest sam czy nie, bo potrafi wykorzystać swój czas jak najlepiej. Zapisz sie na jakąś siłownie, znajdź hobby rozwijaj sie po prostu czy
@Carotas: rodzice widzą problem? powiem Ci, że u mnie było podobnie tylko ja miałem trochę "wywalone" na kontakty z ludźmi, dopiero jak studia skończyłem i rzadziej spotykam się ze znajomymi to samotność zaczęła bardziej dokuczać xD tylko, że zawsze mogłem zabić czas swoimi zainteresowaniami, więc tak jakoś sobie w samotności życie spędzam. Skoro tak bardzo Ci to przeszkadza to może wybrałbyś się do psychologa?
@Izabela_Wokulska: Chciałem się uczyć języków ale cokolwiek zaczynam tracę motywację. ale dzięki za słowa wsparcia bo strasznie wiele dla mnie znaczą. i mam nadzieję że się zmieni bo jednak chciałbym mieć życie do tego czasu.

@wypok_smieszne_obrazki: Nie tylko ja nie mam zainteresowań, siadam przed komputerem i chciałem pograć w jakiegoś shootera ale jak widzę że wszyscy grają z innymi a ja sam to odpuszczam. bo nawet nie mam z kim.
chciałem pograć w jakiegoś shootera ale jak widzę że wszyscy grają z innymi a ja sam to odpuszczam

@Carotas: to wbijaj się sam na jakieś gry sieciowe, z jednej czy drugiej grupy Cię wywalą, bo nie chcą obcych, a gdzie indziej mogą przyjąć i sobie z nimi zagrasz, zagadaj do nich. Też mam takie podejście typu "a może się narzucam, nie będę im gitary zawracać, i tak mnie nie chcą" i