@czarny_bolec: Spoko. Chociaż jak to szło? U mnie działa(ło) :)
Tylko, że ja nie używałem tego "ls (hd0...)", bo teraz o tym doczytałem, więc może tu jest problem. Jak chcesz, to jeszcze ustaw prefix i root na msdos5 i odpal insmod normal normal
A jak nie, to Boot-Repair od S4BBa7 powinien działać. :)
@czarny_bolec: Micro$schit psuje Linuxa, chce abyś korzystał tylko z ich produktów. Rozwiązanie jest proste, wywal tą grę dDOSową i zaprzyjaźinj się z pingwinem (⌐͡■͜ʖ͡■)
@majsterV2: @Mrodzi: @S4BBa7: Ostatecznie problem udało się rozwiązać poprzez użycie instalatora windowsa z pendrive'a bootowalnego. Stało się tak dlatego, że niestety żadna z powyższych metod nie okazała się skuteczna, włącznie z użyciem boot-repair'a czy linuxem live a wszystko przez to, że żeby cokolwiek naprawić innymi sposobami niż przez wpisywanie komend w trybie grub rescue potrzebny jest internet, a tu pojawia się kolejny problem bo linux nie instaluje sterowników do
#linux #informatyka #gorzkiezale
ls (hd0,msdosX)/
X - dany nr partycji.
Tylko, że ja nie używałem tego "ls (hd0...)", bo teraz o tym doczytałem, więc może tu jest problem. Jak chcesz, to jeszcze ustaw prefix i root na msdos5 i odpal
insmod normal
normal
A jak nie, to Boot-Repair od S4BBa7 powinien działać. :)
Rozwiązanie jest proste, wywal tą grę dDOSową i zaprzyjaźinj się z pingwinem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
bootrec /rebuildbcd
zrestartuj,wyjmij plyte
zawsze mi pomogało jak wychodziło takie coś po instalacji windowsa. Pokazywał się pozniej do wyboru win7 albo linux mint