Wpis z mikrobloga

@Wilier: znajomi jeździli jakiś czas temu bla bla, ale wróciły kolejki na granicy. Można jechać pociągiem do Przemyśla, stamtąd busem na granicę, granicę z buta i dalej marszrutką do Lwowa, ale nie wiem czy tak wyjdzie szybciej niż osobówką/autobusem
@Wilier: niby tak, ale tez sporo to czasu trwa. Teraz pociągi szybko jeżdżą, więc tu można zyskać nad autobusem. Opcji jest dużo. Granica z buta jest ryzykowna, bo nie wiesz kiedy trafisz na marszrutkę, chociaż mi zawsze przyjeżdżały w 15-30 minut. Może ogarniają kiedy przyjeżdża pociąg do Przemyśla, albo jest ich tak dużo ;)
@Wilier: Jest też sporo autobusów np LUX-REISEN. Cena od 59zł. Co do kolejek i jak lepiej /szybciej nie wypowiem się, bo ciągle planuję tam jechać, jestem rozeznana ale jeszcze się nie udało. ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Wilier: polecam, byłem na ukrainie po zdanej sesji z kolegami, wziąłem ze sobą około 2400 zł i bawiłem się przez miesiąc jak król, byłem w hotelu gdzie szampan mi przynosili, a w odessie kobiety na mnie leciały jak #!$%@?
@Wilier: ale poważnie Ci mówię, nie żartuję, 2400 zł wydałem na ukrainie z kumplami, była nas trójka to razem mieliśmy około 7000 tysiecy, ale mówię Ci, czułem się jak klasa wyższa, jak coś to wal to napisze ci co i jak, acha, i jak miałbyś wracać do domu późną nocą to nigdy z buta, chyba że masz butelke po piwie przy sobie by w razie czego zrobić tulipana
@Wilier: http://autokar24.pl ja tutaj zawsze kupowałam i polecam. sporo najezdzilam się autokarami do Lwowa :) na granicy to roznie, ale jakos tragedii nie ma, a na pewno nie w stronę Lwowa- zawsze autokar był w miarę wg planu na miejscu. mogę polecić kilka fajnych knajp, gdzie warto isc jak chcesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wilier: Pociągiem do Przemyśla, dalej busem na granice, granice przekraczasz pieszo, wsiadasz w busa po ukrainskiej stronie i jedziesz do Lwowa, najtaniej i wbrew pozorom chyba najszybciej.
@Wilier: wczoraj autobusy stały tylko 1,5 h na granicy. Nie wiem czy tak będzie на майские праздники, no, ale warto jechać bezpośrednim autobusem ecolines.
@Wilier: ja ci mogę dać namiary na fajne suczki w odessie, we lwowie jak byłem to tylko 4 przeruchałem, z czego żadna nie była dziwką, wystarczyła dobra bajera po angielsku, potem po polsku, w dodatku #!$%@?łem tam ubrany jak magnat, full ubranie w Calvin Klein, bo mnie #!$%@? stać xD

i wiesz co Ci powiem stary? coraz bardziej myślę nad przeprowadzką do lwowa a zarabianiu w jakiś sposób złotówek lub euro
@master_: tylko, żeby dostać kartę stałego pobytu na Ukrainie to musisz mieć tam pracę i tam płacić podatek dochodowy (17%) i pewnie jakieś inne świadczenia, a mało które firmy chcą mieć w ogóle doczynienia z tym krajem. Chyba, że będziesz wracał co 30 dni do Polski.
@miki97: miki z roku 1997, akurat mam znajomych ukraincow dobrych kumpli co mieszkaja i wiem jak jest, za parę hrywien tam idzie wszystko załatwić, sam dawałem w łapę jak byłem na ukrainie, za kase wszystko idzie załatwić