Aktywne Wpisy

Ryneczek +134
Dzień dobry. Przypominam, że Niemcy to naród wiecznych barbarzyńców i zbrodniarzy wojennych.
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska

Haerbin +2
Czy jeśli mój facet wali ciągle jakieś szowinistyczne żarty ( zaczął się do mnie dobierac jak sprzątałam w kuchni dosłownie miałam ręce w zlewie i powiedziałam żeby przestał bo sprzątam to powiedział że myslal że będę się swobodnie czuć w naturalnym środowisku) mimo że mówię że mi to przeszkadza to jest brak szacunku? Czy ja przesadzam i to tylko żart?
#zwiazki #pytanie
#zwiazki #pytanie

Miesiąc temu dostałem wyrok nakazowy i dziś znowu 2. Chodzi o tą samą sprawe, tzn, patrze na wniosek o ukaranie i w obu wpisane to samo, data, czas itd. Nr spraw inne, skoro są 2 wnioski o ukaranie które różnią się tylko datą wystawienia wniosku, to co ja mam z tym zrobić ? Na 2 mam 50zł mniej do zapłaty, mogę zapłacić tylko ten i olać ten drugi czy lepiej to jakoś wyjaśnić ?
#prawo #mandat #strazmiejska
Mam za używanie wulgaryzmów na ulicy czy coś takiego... (troche wcięty byłem i sie o coś tam doczepili i pare razu #!$%@? rzuciłem...) wnioski o ukraranie są identyczne, ten sam świadek, to samo zdanie "obwiniony o to że...". Nawet ta sama osoba sporządzała wniosek o ukaranie (baran jakiś bez matury pewnie to się nie dziwie w sumie).
ktoś (niekoniecznie strażnik, mógł to być stażysta pracownik biurowy) miał zabrać dwa wnioski do sądu i jeden złożyć w kancelarii, a na drugim otrzymać pieczątkę potwierdzającą złożenie wniosku i zabrać spowrotem do akt straży miejskiej (tak to się robi)...
I przjerzałem kilka stron i wszędzie jest mowa tylko o wykształceniu średni. Zresztą empirycznie stwierdzam że średnio to taki krawężnik nie zdałby matury, większość po prostu jest głupia (ofc zdażają się wyjątki i takich też doświadczyłem)