Wpis z mikrobloga

Nie sądzicie, że taka grafika dla marszu w obronie aborcji jest wyjątkowo niesmaczna i obrzydliwa?
Dodatkowo jest też mega nielogiczna, bo przecież te kobiety próbują oddemonizować łyżeczkowanie i pokazać, że to zwykły i codzienny zabieg, a pokazują wieszak z krwią. ostra durnota jak dla mnie.

co wy myślicie?

#pytanie #bekazlewactwa #bekazpodludzi
a.....5 - Nie sądzicie, że taka grafika dla marszu w obronie aborcji jest wyjątkowo n...

źródło: comment_pcKfz7ybqd4pnZa3naTVirJ2ydNWkcWQ.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alejandra15: Wieszak symbolizuje, że całkowite zakazanie aborcji nic nie zmieni. Po prostu wróci podziemie aborcyjne, a kobieta która będzie się chciała pozbyć dziecka i tak to zrobi, tyle że w bardziej niebezpieczny i mniej humanitarny sposób.
  • Odpowiedz
@Zwanek: ale to nie jest wg mnie rozsądne, równie dobrze można powiedzieć, że zalegalizujmy całkowicie i do konca aborcje, bo jak tego nie zrobimy to matki, które nie chcą mieć dzieci i tak będą je najwyżej zabijać, więc już pójdźmy im na rękę.
  • Odpowiedz
@alejandra15: Totalny debilizm, jak ktos ma szmal to skrobnie na zachodzie albo na Slowacji, a jak ktos nie ma to sprowadzi na ten swiat kolejnego nieszczesnika z rodzicami frustratami ktorzy musza wychowywac niechciane dziecko na ktore ich nie stac. Przede wszystkim powinno sie zadbac o odpowiedni edukacje, to liczba aborcji sama spadnie
  • Odpowiedz
@alejandra15: Ja wyraziłem tylko swoje zrozumienie dla symbolu, a nie poparcie samowolki aborcyjnej ;p
Pamiętaj, że matka która ma urodzić dziecko niepełnosprawne/dziecko z gwałtu będzie bardziej zdesperowana, więc może posunąć się do bardziej drastycznych środków. Jeśli kobieta będzie nosiła pod sercem "normalne" dziecko, to w ogromnej większości przypadków pogodzi się z losem, zamiast ryzykować własne życie.
Wg. mnie obecny kompromis aborcyjny jest w porządku, tyle że nie do końca zgadzam
  • Odpowiedz
@Zwanek: obecna sytuacja jest najlepsza, nie ma co zmieniać, także zgadzam się z tobą.
@CiemnaStronaNiemocy: zgadzam się, że trzeba edukować, bo poziom świadomości swojego ciała wśród ludzi jest zatrważający. nie zgadzam się, żeby na własne widzimisię usuwać dziecko, trzeba było pomyśleć podczas seksu o konsekwencjach.
  • Odpowiedz