Wpis z mikrobloga

@afroninja: wiesz jak są robione kotlety sojowe? Soja tak naprawdę nie jest taka zdrowa, trzeba kupować drogą soję by była 'zdrowa', która jest produkowana w inny sposób niż ten tani śmieć (z tego co kojarzę, częste jedzenie tego taniego szitu może wywołać jakieś tam choroby, już nie pamiętam jakich) .
  • Odpowiedz
@bul_d--y_motzno: nic. Wrzucam. Kupilem dwa opakowania na sprobowanie. Raczej nie umre
@monkali: widze ze mnie ubiegłaś

Nie chce siać wege propagandy ale jesli białko roślinne jest takie c-----e to czemu jest paru wege bodybuilderow

  • Odpowiedz
@afroninja: no jak dla mnie średnio. Wg mnie jeśli chodzi o białka roślinne to bardziej ciecierzyca, soczewica, fasola. Za 400g ciecierzycy zapłacisz 3-4 zł, a z takiej ilości masz kilka posiłków. Oczywiście na 100g będzie mniej białka niż w tych kotletach.
  • Odpowiedz
@afroninja: no skoro białko roślinne jest tak słabe, to wegetarianie powinni mieć zaniki mięśniowe i niedożywienie białkowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja ćwiczę na siłowni, jem też mięso, ale za dobre źródło białka uznaje też strączkowe.
  • Odpowiedz
@bul_d--y_motzno: bo niektórzy ogarniczają cukry proste z różnych powodów? choćby ze względu na mniejsze wahania poziomu cukru we krwi czy lepsze samopoczucie. Ja nie jestem za demonizowaniem cukrów prostych, ale jeśli ktoś ogranicza je na rzecz złożonych to chyba bardzo dobrze? :)
  • Odpowiedz
@monkali: no to dlaczego nie chcesz spróbować soi? Nawet mam w głowie plan, zeby odstawic mieso na dwa tygodnie zeby zobaczyć czym się wegetarianie kierują i czy to faktycznie taka zajebioza
  • Odpowiedz
@afroninja: bo soja jest często modyfikowana genetycznie. Wolę inne strączkowe, bardziej jako urozmaicenie diety, bo nie ciągnie mnie do wegeterianizmu :) Jak będziesz przechodzić na wege to się odzywaj - podrzucę ci fajne, sprawdzone przepisy :)
  • Odpowiedz