Whoopie slings- genialna sprawa. Wiosenne okadzanie hamaka, pieczone ziemniaki z masełkiem, kiełbaska i zimne piwko. W ramach rozruszania kości po zimie 10km po lesie zrobione, zakwasy w udach dziś są #czujedobrzeczlowiek #hamakboners #las #gotujzwykopem
@MojHonorToWiernosc: a ja testuje plecak a raczej obciążenie z jakim mogę w miarę chodzić, póki co nie wyobrażam sobie mieć więcej na plecach niż 11-13kg ale będzie baaardzo ciężko się zmieścić w tej liczbie
@mlek: Co to za plecak ? Ja cały czas szukam jakiegoś plecaka niestety budżetowego i fajnie jak by można było z niego sensownie na co dzień korzystać :) No z wagą wyposażenia jest niestety najgorzej jak są jakieś krótkie marsze ale z czymś dodatkowym to jeszcze okej ale czym dystans jest większy tym bardziej staram się zabrać tylko najpotrzebniejsze rzeczy np
Masz jakiś spis wyposażenia które ze sobą zabierasz ?
@MojHonorToWiernosc: wisport reindeer 55 (dałem niecałe 4 stówki). Kupiłem go z myślą o wyprawach autostopowo łaziorkowych ale jest troche przyciężkawy (za to trwały). Koniecznie muszę sprawić sobie jakąś jednodniówkę. Spis wyposażenia w moim wypadku to jest rzecz nieustannie powiększana i zmieniana zależnie od konkretnego wypadu ale coś w stylu checklisty sobie kiedyś zrobiłem. Bez piwa to ja się z domu nie ruszam ;) Dopiero człowiek puszki docenia.
@MojHonorToWiernosc: @mlek: Też korzystam z tego plecaka, korzystam kilka lat i nic się nie stało. Według mnie warto. Nie jest ultralight, ale za to mam pewność że nigdy się nie rozpadnie w trudnych sytuacjach.
#hamakboners #las #gotujzwykopem
@mlek: a wyjasnisz po co?
Masz jakiś spis wyposażenia które ze sobą zabierasz ?