Aktywne Wpisy
o__0 +459
Koncert Taylor Swift na Narodowym to był typowy koncert Taylor Swift. Niczego nie dało się usłyszeć, bo rozwrzeszczane, rozhisteryzowane wariatki darły mordę przy każdym utworze. A cuckoldom, którzy tam poszli z własnej woli, powinno się odbierać prawa wyborcze.
Bonus w komentarzu xD
#bekazlewactwa #muzyka #taylorswift
Bonus w komentarzu xD
#bekazlewactwa #muzyka #taylorswift
Czy jesli mialbym firme taka lub taka to czy sprzedajac jakas usluge po prostu sprzedaje to po jakiejs cenie, na rachunku wystawiam po prostu dana kwote i tyle? Zadnego VAT itd? Nie do konca wlasnie rozumiem jak to jest z VATem - kto i kiedy musi go naliczac.
Znalazlem, ze trzeba sie zarejestrowac w UK jako platnik VAT kiedy ma sie powyzej £82k obrotu rocznie ale to by mi raczej nie grozilo, przynajmniej przez jakis czas. Jak to dziala?
@PieknyJanusz Ty masz LTD wiec moze umiesz wyjasnic?
#uk #firma #biznes
Komentarz usunięty przez autora
http://www.sjdaccountancy.com/information-centre/contractor-guide-dividends/dividend-changes-contractors-2016
Odnośnie tego jak się pogorszy to znajdź mój poprzedni wpis sprzed miesiąca, kliknij na mój nick i aktywność. Tam dawałem kalkulację o ile i jak zmiana opodatkowania dywidend wpłynie na zarobki. Nadal to jest najlepsza forma zarabiania pieniędzy, jedyne na co uważasz to Ir35, bo jak
Poz tym jak założysz działalność to pierwszy Corporation tax to zapłacisz dopiero za jakieś 18 miesięcy.
2. Szukam o tym IR35 i nie do konca czaje...
Ir35 to coś co w Polsce
Ostatnie pytanko. Po szybkim rekonesansie wychodzi na to, że każda księgowość dla contractora to min 100 msc. Da się coś taniej czy po prostu trzeba przełknąć?
Wybacz za chaotyczny styl ale pisze z komórki.
Ot, taki sobie kartel ksiegowy... W dodatku bardzo archaiczny bo na arkuszach kalkulacyjnych