Wpis z mikrobloga

Mirki jaki #android do 500zł? Wyświetlacz <5" i jak najmniejsze ramki. Jest coś godnego polecenia? (tylko nie od chińczyka) ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 15
  • Odpowiedz
@kaarl: szczerze zamiast moto g2 szukałbym używki S3, Nexus 4, cokolwiek. Mimo że podobno całkiem spoko chodzi ale mało ramu toto ma...
  • Odpowiedz
@kaarl: @xcccx: mam moto g pierwszej generacji i mimo tylko 1 GB chodzi szybciej od nie jednego, droższego modelu z większą ilością ramu. Ponadto czysty android jest wielka zaletą. Mimo wszystko jak zlapiesz nexus to się nawet nie zastanawiaj i go bierz :P
  • Odpowiedz
@mch_rav: widać Google dobrze przygotowało Motorolę pod względem wydajności (chociaż nie wiem czy g2 wyszło za czasów jak Moto było własnością Google jeszcze), ale czysty Android robi swoje. Tak samo ostatnio jak wgrałem sobie na Nexusa 4 nowy customowy soft, jak ten telefon odżył - wszystko płynne mimo że telefon 3 lata używałem.
  • Odpowiedz
@xcccx: @mch_rav: Mieliście może jakieś doświadczenie z LG G2? aż zdziwiony jestem że takie parametry i taniej od Nexusa 5 można dostać. Wymiary zewnętrzne oba mają bardzo zbliżone więc większy wyświetlacz to tylko na +
  • Odpowiedz
@kaarl: lepsza bateryjka niż w N5 bodaj z tego co pamiętam no i te przyciski z tyłu, osobiście mi się nie podoba takie rozwiązanie. N5 wygrywa za to wsparciem - android 6.0.1 oficjalnie od Google jak i masa kolejnych idealnie działających wersji, zaledwie kilka dni po premierze przy każdej kolejnej wersji - oczywiście jeśli będziesz sam chciał wgrać, wtedy już customowy rom. No i wygląd ładniejszy. Nie wiem czy jest
  • Odpowiedz
@xcccx: Planuje i tak wgrać jakiś custom rom :P N5 nie znalazłem w tej cenie, może uda mi się coś wylicytować. Ale teraz patrze, że ciężko o G2 z polskiej dystrybucji. Można się nieźle naciąć na jakiś chiński refurbished
  • Odpowiedz
@xcccx: Jest ich dużo tylko albo coś pęknięte albo nie łapią gps czy problem z siecią. Myślałem, że załapie się jeszcze na jakąś gwarancje ale nikt o tym nie wspomina nawet ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@kaarl: daj sobie spokój z gwarancją, jak telefon przetrwał ponad rok czy 1,5 bez wizyty w serwisie, to już nic się nie powinno stać.
  • Odpowiedz