Wpis z mikrobloga

#3ds mirki. Ostatnio jak mi doradzaliście nie było sposobu na downgrade z 10.5 i rekomendowaliście mi zakup sky3ds+ z Ali. No i zanim z tego hąkągu przyszło to opracowali metodę i udało mi się zdowngradeować do 9.2 I teraz pytanie: czy opłaca mi się trzymać tego sky3ds'a czy lepiej go po prostu sprzedać?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@typowy_lobuz: Ja bym zostawił. Napewno będzie kilka gier, których nie zainstalujesz jako .cia a są warte ogrania. Dodatkowo, wciąż możesz sobie zgrać własne gry na Sky3DS i zamiast wymieniać kartridże wygodnie zmieniać gry z jego poziomu. Sam tak robię z Gatewayem.
  • Odpowiedz
Napewno będzie kilka gier, których nie zainstalujesz jako .cia a są warte ogrania.

@PortowySzczur: co ty p--------z, kazda gre mozna przerobic do CIA ( ͡º ͜ʖ͡º) no i jak wybieranie gry przez guzik jest wygodniejsze od wybierania gry z menu konsoli to kek.
@typowy_lobuz: ja bym sprzedał poki jest cos warte, z cfw masz wieksze mozliwosci
  • Odpowiedz
@yacolek: A jak się ma przerobienie roma na cia do headera, nie naraża w necie na bana? Chyba legit cia nie ma zbyt wiele. Ja dumpuje romy ma GW aby nie nosić masy kardridży i grać na swoich headerach, ale jak jest opcja wrzucić to w CIA byłoby super.

Doczytam temat.
  • Odpowiedz
@PortowySzczur: legit CIA ma jedynie ticket taki ze dziala na kazdej konsoli, a domowej roboty CIA dzialaja na kazdej konsoli z cfw. CIA nie maja headerow, wiec sie o to nie martwisz podczas gry online, chyba jesCze nie bylo banow za CIA, jak juz to wlasnie od gatewaya i sky3ds
  • Odpowiedz
@Pacjent: @godoto: ogolnie gateway długi czas polegał na sofcie 4.5 a cfw poszlo do przodu, pozniej aktualizowali go i wymagał 9.2 i wyzej nie dziala - czyli ma ten sam wymóg co cfw, a cfw jest darmowe ( ͜͡ʖ ͡€) dla wiekszosci ludzi chodzi o odpalanie 'backupow wlasnych gier' wiec pod tym wzgledem uwazam za obecnie glupie wydawanie 200-300zl na gatewaya. Tak samo i
  • Odpowiedz
@yacolek: Moge postawic CFW na emunandzie z Gatewaya, zeby miec kart gateway w srodku i dodatkowo instalowac cia? Nie zalezy mi na sprzedazy, a jest wygodnie pobrac rom w 3ds i tylko przerzucić go na microsd.
  • Odpowiedz
@Pacjent: mozesz, no fakt - to jest jedyny chyba plus gatewaya, ze gry w formacie 3ds śmigają, nie musisz ich wgrywac czasem z godzine. Ale to jedyna niedogodność.
  • Odpowiedz