Aktywne Wpisy
krucjan +776
W końcu wszystkie formalności dopięte i przesiadam się na nowe auto, c-elysee z 2014r 🥰
Dla mnie to jakbym z salonu wyjechał, całe życie jeździłem 20 letnimi gratami, które nawet w dniu produkcji uchodziły za gruzy. 10 letnia fura, która wygląda jak normalne, współczesne auto to jest dla mnie szok xD
Mam nadzieję, że posłuży z 5 lat.
#chwalesie #taxi #motoryzacja #szczecin
Dla mnie to jakbym z salonu wyjechał, całe życie jeździłem 20 letnimi gratami, które nawet w dniu produkcji uchodziły za gruzy. 10 letnia fura, która wygląda jak normalne, współczesne auto to jest dla mnie szok xD
Mam nadzieję, że posłuży z 5 lat.
#chwalesie #taxi #motoryzacja #szczecin
Niepatrz +1355
Bo załóżmy, że walczymy i chcemy działać szybko - wtedy zamiast wbić i wyjąć musimy szarpać się z wrogiem.
Inne założenie jest takie, że chcemy po cichu kogoś zdjąć. Wtedy też szarpanie się nie pomaga, bo wróg zacznie krzyczeć.
Jak już to jedynym sensownym zastosowaniem jest używanie go jako narzędzia tortur. Zademonstrowanie delikwentowi jego działanie na kawałku prosiaka i
Tu mówisz o klasycznym nożu z prostym ostrzem. Pokazany na
Jest używany, bo co racja to racja - zabija bardzo łatwo i jest leciutki (ma wydrążoną rękojeść). Na pewno jest świetny kiedy chcemy zabić osobę bez żadnej ochrony, nie spodziewającą się tego i nie zależy nam na ciszy.
Niestety podczas walki ma on minusy jak właśnie trudne wyciąganie z ciała czy nawet z jego własnej pochwy - musisz obrócić go dokładnie 3 razy aby wyszedł, co zajmuje przeciętnemu człowiekowi jakieś
Zabieranie tego noża aby kogoś cicho zabić jest jak używanie miotacza płomieni do odpalenia papierosa - przerost formy nad treścią ( ͡° ͜ʖ ͡°)