Aktywne Wpisy
evilmalina +5
#ukraina #ciekawostkiwojenne ale bydlak, zaloze sie ze mogl by z europy zrobic popiol w trymigi
OBAFGKM +66
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
TL;DR
Nie wiem może to moje przewrażliwienie, ale czy też tak macie, że czujecie jakbyście byli w bagnie i próbujecie wszystkie zawalone sprawy ogarnąć, a cała reszta ludzi jeszcze wam podcina skrzydła i smieszkuje? No dobra ameryki nie odkryłam. No ale taka sytuacja...
Mam dwa kierunki studiów i ciągle jakies choroby. O depresji wie jedna osoba ze #studbazy Pol rocznika u mnie ma indywidualną organizacje studiow w tym ja, ale tylko mnie sie każdy czepia ze mnie nie ma na zajęciach i smieszuje za plecami i w twarz. Na resztę osób ma wyje... To samo jest z innymi sprawami. I nawet osoby które wiedza co mi jest potrafią mnie dobić i cisnąć, ze nie zdam, nie ogarne mimo ze tlumacze jaka jest sytuacja to patrzą z politowaniem "#!$%@? #!$%@? i tak ci się nie uda"
Nie wiem może serio przez depreche jestem przewrazliwiona, ale jak znajdę sile do walki to wokół reszta sie naśmiewa i mam ochotę rzucić wszystko. Ktos tez tak sie czuje? Jak sobie mirki w #depresji z tym radzicie? Teoretycznie wiadomo należy miec gdzies co gadają inni, ale w praktyce ciężko zwłaszcza ze nie wiem co im złego zrobiłam ze tylko czekają na moj upadek.
#zale #trudnesprawy
Komentarz usunięty przez autora
i pamiętaj im więcej ludzi stoi na twojej drodze i ci przeszkadza tym bardziej wiesz
@lizzy_bennet: Nie wiem jak rozumiesz przewrażliwienie ale "ogólnie" nie jest to objaw "typowej" depresji, prędzej może być to Twoja stała cecha.
@lizzy_bennet: od 6 lat a dopiero od roku się leczysz? Skąd
Po drugie, to nie złośliwość, ale na serio poczytaj o depresji wnikliwie. Większość społeczeństwa ma w glowie tylko jeden obraz depresji. Tak naprawde rodzajów jest duzo. Są maskowane,
@lizzy_bennet: Nie chce dowodów. Skonfrontowałem ze sobą tylko zdania, które o sobie opisałaś i nic więcej.
@lizzy_bennet: widzę, że źle zrozumiałaś
Co do reszty - w depresji z założenia jestesmy przeciez egocentrykami. Inni na ta sprawę nie zwrócili by uwagi, a mnie to boli co dzieje się na studiach.
@lizzy_bennet: Ja Ci nic nie wkręcam. Sama tak napisałaś
@lizzy_bennet:To są Twoje słowa.
@lizzy_bennet: choroby/zaburzemia psychiczne się leczy jak wskazujesz a nie z
@lizzy_bennet: ale nie myl objawów z przyczyną. Często bywa tak, że to silny egocentryzm prowadzi do zachorowania na depresje a nie odwrotnie.
@lizzy_bennet: TAK i to bardzo. Jeszcze raz przypomnę, tak jak nazywasz rzeczywistość to tak się niej poruszasz. Lekarz leczy czy walczy z chorobami?
@lizzy_bennet: bo to jest oznaka braku/niedostrzegania nadziei. Jak chory na np. nieuleczalnego raka może mowić o leczeniu?
Miłego dnia! :)
1. #!$%@? to
2. Idź do psychologa (poważnie, chociaż 3-4 spotkania, potem zdecydujesz czy chcesz dalej chodzić)
(kolejność przypadkowa ( ͡° ͜ʖ ͡°) )