Wpis z mikrobloga

@sarveniusz: jeśli tylko oglądasz filmy i przeglądasz internet (i interesujesz się Linuxem co było by dziwne) to jak najbardziej mint. A jak chcesz się bardziej nauczyć Linuksa czasem zajrzeć do konsoli i skorzystać z pełnych możliwości i wolności, którą oferuje to polecam Manjaro.

Ale Manjaro jest tydzień za Archem, mogą się zdarzyć krytyczne błędy i problemy. Ale o wile rzadziej niż w Archu. W zasadzie mi Manjaro nie wysiadło przez 1,5
@sarveniusz: Hym nie udało mi się uruchomić internetu i nigdy tam nie siedziałem dłuużej niż 10min. Ale w domu jest zainstalowane na starym PC i moja rodzinka korzysta i nie narzeka. Na pewno jest bardziej stabilne. Dużo lżejsze i nie ma co się zepsuć. Generalnie KDE to chyba trzeba bardzo kochać żeby na nim siedzieć ( ͡º ͜ʖ͡º)
@sarveniusz: Musisz się zastanowić co potrzebujesz. Czasem jak jadę odwiedzić rodziców to nie biorę laptoka i mam tylko Manjaro z Xfce i apsolutnie nie ma różnicy. Grafika to tylko wygląd i sposób działania. Instalujesz Manjaro z Xfce i kończysz na Manjaro z Lxqt. Przecież zmiana środowiska to 5min przy szybkim necie. Gorzej z przyzwyczajeniami i konfiguracją to już zajmuje więcej czasu.

Więc wybierz system, którego idea czy pakiety lub duża licza
@fervi:
Że miał spyware? To mogło spotkać każde distro, wlam na stronę, podmiana linków. Noe jest to wina dystrybucji ale niedociągnięć wydawcy.
Po tamtej nauczce dużo zmienili, jest https, podpisy PGP, sumy kontrolne sha.