@Asmod96: Przynajmniej wczorajszy nie jest sprzedawany jako dzisiejszy "panie świeżutko, przyjechał z piekarni, no cud, miód, malinka - pokroić, zapakować?"
@Asmod96: ja widziałem taką piekarnię (tyrolska z iławy) gdzie zawsze po 17 jest wyprzedaż -50%, kupując pieczywo codziennie można zaoszczędzić w skali roku grube pieniądze, a przecież to jest to samo pieczywo które było w pełnej cenie o 15stej. Więc jak ktoś akurat z roboty wraca to dobry pomysł.
@Asmod96: Prawdziwy chleb pieczony na wlasnym zakwasie jest drugiego dnia lepszy niz marketowy chleb od razu po wypieku. Co nie zmienia faktu ze slowo outlet w tym wypadku robi robote%).
@Asmod96: Niby odpowiedź napisałam bezpośrednio do ciebie ale chciałam to raczej skierować do tych, którzy się nabijają z ludzi kupujących wczorajszy chleb. A nazwa faktycznie śmieszna :D
10 lat temu Rosjanie mieli jeszcze pozytywny stosunek do Polaków i tutaj nawet nazwali Polaka bratem. Później wszystko się zepsuło przez politykę zachodu względem Ukrainy. #wojna #ukraina #rosja #polska #polityka
o jak #!$%@? skisłem xD
@Koniasz: chleby na zakwasie czasem zaleca się, żeby leżały 24-48h przed krojeniem, może to takie jadł?
- Dzień dobry, poproszę chleb.
- Ale jest tylko wczorajszy.
- A kiedy będzie dzisiejszy?
- Jutro.
Pozdrawiam.
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/outlet-z-pieczywem-ruszyl-w-kielcach/p9j6t
- Są czerstwe bułki?
- Są - odpowiada sprzedawca.
- To po co tyle pieczecie?
@Namenick:
@coo84: ja tam nic do tego pomysłu nie mam, śmiecham z nazywania tego outletu z chlebem XD