Wpis z mikrobloga

W środę byłem w pubie Brewdog'a w Londynie - Soho. Generalnie obsługa średnia (ale chyba tylko ten koleś co mnie obsługiwał taki był, bo resztę słyszałem jak doradzała). Wybór 10 piw Brewdoga, 10 piw z innych browarów. Wziąłem na początek klasycznie Punk IPA i... jechało trawą. Słabo. No to potem prosiłem już o próbki, bo nie chciałem naciąć się tak drugi raz.

Odkrycie roku dla mnie... Elvis Juice, czyli Fruit IPA. A dokładniej grejpfrutowe IPA. Zapach zwalił mnie z nóg!
Boski grejpfrut w zapachu, w smaku mieszanka wybuchowa! Goryczka świeżo rozgryzanego grejpfruta i goryczka chmielowa, już sam nie wiedziałem co z chmielu, co z owoców. Mógłbym pić litrami! W lato spróbuję sam takie uwarzyć.
A od teraz szukam Fruit Ale'ów w sklepach na półkach ;)

#piwo #londyn #pijzwykopem
Pobierz Peter_Mountain - W środę byłem w pubie Brewdog'a w Londynie - Soho. Generalnie obsług...
źródło: comment_5Ga9yBAqrnU4JbYmNlHqa12heMhnYvjO.jpg
  • 5
@Peter_Mountain:

piwne podziemie browar:

Rozdział II - Rzeczywistość

Oddajemy Wam w ręce piwo, które reprezentuje najświeższe podejście do IPA w Stanach Zjednoczonych. Czyli North-East IPA (inne nazwy Vermont IPA, North England IPA) Co charakteryzuje ten styl? To przepiękna owocowość aromatu, jedwabność tekstury, zbalansowana goryczka oraz cudowna :) mętność. Jest to olbrzymia zmiana! Odejście od klasycznego wytrawnego, chmielowego charakteru IPA na rzecz owocowego, tropikalnego aromatu i smaku połączonego z kremowym uczuciem w