Wpis z mikrobloga

@Rivo: ja szukałem na jesieni i nie znalazłem w tej cenie (ani sporo powyżej) nic z karbonowym widelcem, przerzutkami i manetkami 105, równie dobrymi kołami i dożywotnią gwarancją na frameset.
Trzeba tylko uważać na opony, bo bardzo słabo trzymają na mokrym.
@Rivo: chyba tylko o napis na ramie. Dla wielu osób to ważne. Miesiąc po zakupie pojechałem z grupą kolarską z moich rodzinnych okolic to wszyscy się krzywo patrzyli na mój rower. Słyszałem rozmowy za sobą z pytaniami "- ile za to? - 3300 podobno. - Ile?! Nie lepiej jakiegoś Gianta kupić za to?!".
No i jednak ramki Specialized czy Orbea są sporo ładniejsze :) (chorowałem na taką biało-niebieską, ale rozsądek zwyciężył).
@sosna119: Tribana był kupił Renówki już nie :)
z prostej przyczyny, Triban od innych rowerów różni się tylko ramą, osprzęt jest wspólny dla wszystkich - jakiś Shimano
natomiast Renówka to plastik w środku i bardzo przeciętny silnik (tak żeby nie powiedzieć, że gówniany, przynajmniej na tle niemieckiej technologii)
natomiast Renówka to plastik w środku i bardzo przeciętny silnik (tak żeby nie powiedzieć, że gówniany, przynajmniej na tle niemieckiej technologii)

@Wilier: miałem na myśli auta kilkuletnie i starsze, których w większości dotyczy Januszowate myślenie "nie kupuj samochodów na F". A w tych latach tam Renówki wcale nie odstają silnikami benzynowymi od aut niemieckich, a co do diesli to wpadka podobna do 1.9 dCi nie ominęła też silników niemieckiej produkcji.
A
@kubas89: To tak czy siak Triban chyba lepiej wygląda? (pisząc z perspektywy mojej januszowej znajomości osprzętu) Lżejszy, część na 105-tce... wygląd i logo na ramie mi szczerze mówiąc zwisa, jeśli mogę coś dostać lepszego w tej samej cenie. Kół nie porównam, bo tu już w sumie nic nie wiem.
@Rivo: Różnicy między Tiagrą a 105 nie poczujesz raczej. A to już ta sama grupa (podzespoły tiagry, 105 i ultegry współpracują ze sobą). Wizualnie podoba mi się najbardziej Merida.
Koła Tribana, Mavic AKSIUM to dobre koła a nie jakieś tam noname jak w niższych wersjach Tribana. W tamtej Merdzie czy Kellysie to nie wiem co to za koła.

Triban zawsze wygrywa w kategorii osprzęt w stosunku do ceny - to taki
@betonkomorkowy: A to dopiero początek zabawy ( ) Gdzie ja znajdę pieniądze na spd, licznik, lampki, uchwyt na telefon... dobrze, że chociaż ciuchy i kask mam.

@kubas89: @spunky: @sosna119: a kojarzycie jakiś dobry licznik/tabelkę na podstawie której mógłbym sobie rozmiar dopasować? Ogólnie widzę, że lipa bo w moim Decathlonie nie ma do obejrzenia, muszę zamawiać przez neta. :(

Swoją drogą polecam tłumaczenia na
a kojarzycie jakiś dobry licznik/tabelkę na podstawie której mógłbym sobie rozmiar dopasować? Ogólnie widzę, że lipa bo w moim Decathlonie nie ma do obejrzenia

@Rivo: podaj wzrost i długość nogi to coś się dopasuje