Wpis z mikrobloga

@MorDrakka: Gdzie te cycki :< oglądam już ten drugi sezon a w pierwszym to może widziałam je z 4-5 razy :v
Naprawdę myślałam, że będzie coś z przytupem... ale jak widać kolejny raz potwierdza się reguła "jeśli podoba się masom znaczy, że to gniot" :<
@Cinkito: Podeszłam do niego z nadzieją, że będzie dobry. I nie zaprzeczam co do upodobań, po prostu zastanawiam się co takiego jest w nim, że aż tyle osób się nim zachwyca ;)
@w_ciul: Zwroty akcji, zaskakująca fabuła, wielowątkowość? Jednak nie ma tutaj centralnej postaci wokół której skupia się serial tylko mamy dużo ważnych postaci (z których wiele ginie w trakcie kolejnych sezonów), może się to podobać, może się nie podobać. Mi osobiście serial trudno ocenić, bo najpierw czytałem książki przez co znałem fabułę serialu, dopiero w ostatnim sezonie mnie czymś zaskoczył i na kolejny już jednak czekam ciekawy jak się akcja potoczy.
@w_ciul: Chodzi o intrygi polityczne, nieprzewidywalnosc. Często jesteś pewna jakiegoś wydarzenia a tu nagle jebs, ktoś wyczuł swoją szansę i konflikt wygląda zupełnie inaczej. Nie ma tu za dużo akcji, więc skoro Ci się nie podoba, to dalej będzie tylko gorzej. Poszukaj dla siebie czegoś innego
@w_ciul: Myślę że to jest kwestia podejścia i tego że traktujesz ten serial tak jak każdy inny. Sam tak kiedyś robiłem. Parę lat temu zacząłem oglądać pierwszy sezon, nawet nie dotrzymałem do finału. Cały czas czekałem na jakiś przełom, coś co mnie wyrwie z butów i nic takiego nie było (chociaż fakt nie dotrwałem do finału).
Ale Gra o Tron to nie jest tylko serial. To cały świat stworzony przez GRRM.