Wpis z mikrobloga

Mirki mam problem z bólem kręgosłupa w odcinku lędźwiowym gdy siedzę na krześle. Wynika to prawdo podobnie z tego, że siedzę w pracy 8h a następnie jeszcze w domu. Staram się chodzić na siłownię i ogólnie mieć trochę ruch każdego dnia. Szukam krzesła do komputera, na którym ból będzie najmniejszy lub całkowicie zniknie.

Na IEM-ie była wystawa krzeseł ze strony needforseat.com i generalnie podczas 10 minutowej prezentacji plecy faktycznie mnie nie bolały jednak ciężko wyczuć jak sprawa wyglądała by na dłuższym dystansie czasowym. Cena takich krzeseł to okolica 300 euro.

Zastanawiam się, czy warto zapłacić tyle za to krzesło lub czy jest jakieś lepsze rozwiązanie.

TL;DR szukam krzesła do siedzenia 8h<, na którym nie będą boleć mnie plecy.

• 38
@ukazuyr: szczerze mówiąc odkąd zacząłem rolować ten odcinek to o wiele mniej mam pospinane prostowniki + lekkie bóle minęły (szczególnie po martwych ciągach i siadach) niemniej możesz mieć racje
@1mnew: Coz, kazdy ze swoim robi co chce. Natomiast polecam popatrzec po guglach czy na pewno chcesz to robic. Za kazdym razem jak jestem na silowni widze crossfitowcow ktorzy na koniec treningu tez sobie roluja i jeszcze zyja.
@ukazuyr: wyslij jakies materialy ktore mówią o tym by tego nie robic to sie z tym chetnie zaznajomie, poki co czytalem materialy za tym by się rolować a nie przeciw temu
@saxovic: @7damian7: Też siedzę w pracy po 8h i w domu dużo. Kupiłem sobie fotel podobny do tego fotela damiana tyle, że kilka razy tańszy? Normalnie był za 360 sztuk złota w ikea ale nazwy modelu nie pamiętam. Jest regulowany góra/dół oraz sztywność przód/tył i ma podparcie w części lędźwi przez co siedzi się na nim wygodniej niż leży na zbyt miękkim łóżku. A że będzie ci w takim wygodnie
a ja polecam klękosiad, kupisz za 3 stówy, mam Unicorna, bardzo dobra firma. Garbił się na nim nie bedziesz, wymusza prawidłową postawę, plus co jakiś czas przeciaganie, rozciąganie i powinno byc lepiej, u mnie jest