Aktywne Wpisy
jonasz68 +26
Ludzie próbują nam wmówić że klasa wyższa to już te 7k netto i więcej, no wieć zróbmy zestawienie wydatków. Dwie osoby w big5 (bo tylko tam jest korpo i nie ma mentalności januszowskiej). Razem daje nam to 14k, osoby bez bogatych rodziców więc mieszkania nie dostały, dwójka dzieci.
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Pokojowa +23
Film "Zawód YouTuber" potwierdza wszystkie moje obserwacje.
#polskiyoutube
By podać przykład: mój wpis na blogu z posortowanymi trakami perkusyjnymi.
- Spis jest wartościowy dla mojej grupy docelowej "muzycy hobbiści, którzy sobie w domu pogrywają na gitarze/basie/klawiszach".
- Sama przydatność treści to jednak za mało.
- Dla testu wrzuciłem ten sam link do wpisu na grupę na Facebooku dla basistów. Raz z mereytorycznym komentarzem: "List of over 300 free drum only backing tracks – sorted by genre and tempo" - czyli to co faktycznie jest we wpisie.
Drugi raz dla picu wziąłem przykład z tych wszystkich blogów fitnesowych, które prześcigają się emocjonalnie naładowanych tekstach "Ćwicz codziennie Karyna!" :D "Na pain no gain - Seba Sebicki" etc.
- Wrzuciłem drugi raz za miesiąc ten sam wpis, na tę samą grupę, w ten sam dzień tygodnia, o tej samej godzinie. Tylko tym razem z komentarzem "Practice everyday!".
Efekt: ponad pięciokrotnie większy ruch.
Emocje > Fakty. Przynajmniej w mediach. Obojętnie, czy jest to TV, radio, czy internet.
Dlatego TV i największe stacje radiowe wyglądają jak wyglądają , dlatego krzyczący do mikrofonu PewDiePie ma tyle subskrybcji ile mieszkańców ma Polska (albo już więcej?).
Nie piszę tego, by ponarzekać na to, że merytoryczna treść jest zawsze w plecy. Ot wyciągam wnioski, testuję, zapisuję wyniki i zaczynam wykorzystywać naturę ludzką dla swoich celów. Przykład jak wykorzystałem nabytą wiedzę w ostatnim viralu mojego nowego bloga. #javadevmatt
Tak jakoś mnie naszło na wymądrzanie się na mirko przy porannej kawie.
Dzień dobry. :)
#mattzagranico #marketing #youtube #reklama
@JavaDevMatt: smieszne jest, ze jak ktos napisze takie wnioski w ksiazce czy na blogu to bo okrzykna, ze pisze banaly i #!$%@?, ale jak ktos sam dojdzie do tego samego - oooo, to juz wiedza i doswiadczenie, hoho, nauka prawie.
Masz kolejny temat do sprawdzenia, czemu tak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ważne by testować i zapisywać wyniki. Nauczyłem się, że nie warto ufać intuicji "o to jest dobre, pewnie zdobędzie ruch", tylko należy testować i zapisywać fakty.
Następnie powielać techniki, które przynoszą najlepsze efekty, a nie tracić czasu na to co przynosi najmniej efektów.
Kolejny banał niczym #paulocoelho (╥﹏
@JavaDevMatt: zgoda, tylko ze sporo ludzi juz to przetestowalo, sprawdzilo, a i tak nikt im nie ufa albo traktuje jako bzdury, dopoki nie sprawdzi samemu.. i to jest ciekawe
Przesłuchałem każdy odcinek. Przetestowałem tylko garstkę tego o czym mówią... i jak na razie wszystko działało.
Najgorsze co można robić, to próbować być na siłę oryginalnym i innowacyjnym - istnieje masę sprawdzonych rzeczy, które dobrze wykonane po prostu działają.
Z drugiej strony można powielać pomysły i wmawiać ludziom, że jest się innowacyjnym jak robi to np. Apple. ( ͡º ͜