Wpis z mikrobloga

• 1
Miraski polecicie jakiś antyperspirant, który:
1. zniweluje smród potu chociażby na dosyć aktywne 12 h (ale tak realnie i skutecznie, a nie że na puszce napisane jest 48 h, a pachy yebią po kilku godzinach)
2. nie będzie robił bagna pod pachami, tj. uczucia lepkości i białych śladów na koszulkach?
Ostatnio używałem Nivea Silver protect, ale nie jest zbyt skuteczny, no i przetestowałem jakiś Garnier Mineral, który super się wchłania i nie brudzi, ale jednak za krótko działa (po kilku godzinach czuć już zapach potu zmieszanego z antyperspirantem).
Nie mam problemu z nadmierną potliwością, ale jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniego psikacza.
#pytanie #pomoc
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ajag: 1. Ogolic pachy 2. Sanex albo 3. Codzienny prysznic albo myc pachy wieczorem. Jesli ktos uzywa antyperspirantu to musi koniecznie myc dokladnie pachy codziennie! Antyperspirant zatyka pory co nie dobre jest dla organizmu do tego same skladniki sa skrajnie toksyczne wiec dobrze dac odpoczac przez noc skorze
  • Odpowiedz
@ajag: Z tym goleniem pach to nie jest głupi pomysł i nie jest to żart. Dodatkowo używam żel pod prysznic medispirant i antyperspirant etiaxil. A miałem ogromne problemy z poceniem się i nie miłym zapachem. Już po problemie :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@devman: Antidral stosuję od wielu lat, ale tylko wtedy kiedy wiem, że muszę całkowicie powstrzymać pocenie (np. jak mam jakieś spotkanie a jest lato i słońce srogo grzeje). Raczej nie jest dobry do stosowania na codzień, no i masakrycznie swędzi :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@snsv_tanio_sprzedam: ostatnio kupiłem w rossmanie coś podobnego, tylko droższe, i szczerze mówiąc średnie to takie, na pewno nie daje nawet w połowie efektu jak antidral.

@havocki: co do mycia pach to oczywiste, należę do osób chyba nawet przesadnie dbających o higienę. także nie w tym tkwi problem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ajag: jak ognia unikaj wyszystkich medykamentów, które oferują całkowitą blokadę pocenia. Zamykają pory na kilka/kilkanaście godzin, jest spoko bo nie śmierdzisz i ogólnie jesteś zadowolony. Ale przestaną działać to otworzą się wrota piekieł a kloaczny zapach będzie się unosił za Tobą przez całe miasto.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DamiDami: myślę że są takie antyperspiranty, ale one właśnie najbardziej brudzą koszulki. Pamiętam, że kiedyś stosowałem Adidas 3, który super działał, ale bardzo brudził koszulki pod pachami. Dzięki za pomoc :)
  • Odpowiedz
@ajag: Nie ma sensu blokować całkowicie potu, ponieważ jest to szkodliwe, ale można znacznie ograniczyć nadmierną potliwość. Fakt faktem, że te bardziej skuteczne są zazwyczaj bardziej brudzące, tak, jak wspomniałeś :p
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Właśnie unikam całkowitego blokowania pocenia, dlatego stosuję Antidral tylko w wyjątkowych sytuacjach. No i po wieczorym myciu nie używam antyperspirantu na noc, żeby dać "odpocząć" pachom
  • Odpowiedz