Aktywne Wpisy

darknightttt +17
Chyba wbije nóż w mrowisko ale jestem ciekawa jakie wy macie podejście.
Mam neutralny stosunek co do swojej przyszłości. Mogę być sama, mogę zająć się karierą, mogę założyć rodzinę. Nie mam na nic ciśnienia bo czuję się sama ze sobą ok. Mogę iść na wiele ustępstw gdyby trafia się taka zdrowa, mocna miłość z odpowiednim partnerem i możemy żyć hedonistycznie albo założyć rodzinę, decyzję zostawie jemu. Natomiast mam tutaj pewne zasady.
Wersja
Mam neutralny stosunek co do swojej przyszłości. Mogę być sama, mogę zająć się karierą, mogę założyć rodzinę. Nie mam na nic ciśnienia bo czuję się sama ze sobą ok. Mogę iść na wiele ustępstw gdyby trafia się taka zdrowa, mocna miłość z odpowiednim partnerem i możemy żyć hedonistycznie albo założyć rodzinę, decyzję zostawie jemu. Natomiast mam tutaj pewne zasady.
Wersja

Elev +97
Uwielbiam te popołudniowe kawy u rodziny. Jestem na dość ostrym zakręcie życiowym (rozwód, alimenty, po 12 latach małżeństwa, zostawiła mnie dla innego).
Ciężka depresja here. Codzienne myśli magiczne, o czym troche napomknąłem, złote rady rodziny?
-a co ja mam powiedzieć
-a czemu nie próbujesz być szczęśliwy? Zrób coś z tym
-a może znajdź sobie jakaś dziewczynę
No k... rzeczywiście, jak ręką odjął ( ͡º ͜ʖ͡º)
#feels #
Ciężka depresja here. Codzienne myśli magiczne, o czym troche napomknąłem, złote rady rodziny?
-a co ja mam powiedzieć
-a czemu nie próbujesz być szczęśliwy? Zrób coś z tym
-a może znajdź sobie jakaś dziewczynę
No k... rzeczywiście, jak ręką odjął ( ͡º ͜ʖ͡º)
#feels #

O(n log k)na np.O(n*k), ale nie miałbym nic przeciwko jeśli wpadłby na genialny pomysł i zrobiłO(n + k).Ktoś cokolwiek? A może testować bezpośrednio wydajność i czas wykonywania - tylko co jeśli np. na serwerze budującym ktoś odpali kilka innych tasków i będą konkurować o procesor?
#programowanie
Testuje się na kontrolowanym środowisku, i to jest oddzielone od testów jednostkowych, więc problemu podkradania procesora przez inne procesy nie ma. No
fajny pomysl ale nie spotkalem sie z taka statyczna analiza ktora by byla w stanie stwierdzic zlozonosc algorytmu. raczej nalezaloby benchmarkowac ilosc wykonanych instrucji / stack framemow i ustawic gorny limit.
Np. czy zwiększenie rozmiarów wejścia 100 zwiększa czas wykonywania nie więcej niż np. 100 razy ±10%.
Pomysł poniekąd ciekawy ale taki test wymagałby sporego nakładu pracy. W przypadku prostych algorytmów byłoby to do ogarnięcia. W przypadku tych złożonych napisanie takiego testu byłoby zbyt czasochłonne. No chyba, że byłby to jakiś kluczowy algorytm to nakład pracy mógłby się zwrócić.
Zmiana algorytmu na teoretycznie gorszy może przyspieszyć działanie systemu:
- optymalniejsze odwołania do pamięci
- mniejsza stała w złożoności
- algorytm może wykonać dodatkowy preprocessing danych, który przyspieszy wykonanie kodu w innym miejscu.
Możliwe są też przypadki, w których zwiększenie złożności minimalnie pogorszy wydajność, ale jednocześnie ułatwi przetestowanie, albo utrzymanie kodu.
Mając testy wydajnościowe wiesz, czy zmiana w kodzie miała realny