Wpis z mikrobloga

Dzień z życia motorniczego.
#lodz kierunek Szczecińska,przed godziną 14. Do pętli zostały trzy przystanki. Jedzie kilka osób, w sumie nic nie znaczących dla mnie. Wsiadają 2 gimbusy, na oko lvl 13. Myślę sobie, w sumie pogadają coś o grach czy coś w tym stylu i wysiądą na ostatnim przystanku. I zaczęła się upragniona rozmowa.
1- Ty Mati, ale zagraliśmy mecz nie?
2- No, dobrze, że CI podawałem piłkę.
1- Ej, wcale nie, przecież ja dobrze gram, sam mówiłeś w piątek.
2- Tak, tak mówiłem, ale dziś nie grałeś jak w piątek. Musisz szybciej biegać.
1- Ale Mati ja nie umiem szybciej.
2- To więcej graj w gałe, to się polepszy.
1- Kurde, Mati Ty to jesteś spoko kumpel.
2- Dobra, weźźźźźźźź..... Nie bądź jak dziewczyny, bo zachowujesz się jak #!$%@?.
1- Spoko luz, juz nie będę. Idziemy do mnie pograć w cs'a?
2- Ta można, bo ja mam lipe na chacie, bo dostałem jedynke z matmy i matka mi zabrała neta na tydzień
1- Twoja Stara jest dziwna, mi tam zabiorą na dzień i potem mogę grać.

I dojechaliśmy do pętli. Te gimbusy nie wysiadają. Oczywiście wszyscy inni już poszli w swoją stronę a oni nie. Grzecznie wstaję i mówię
Ja- to już pętla, trzeba wysiadać.
1 i 2 - Wiemy wiemy, ale my jedziemy dalej.
Ja- Jesteście pewni?
1-2 Tak tak proszę Pana. My będziemy cicho.
Dobra, #!$%@? z nimi. Zamykam drzwi i wjeżdżam na pętlę. Wyłączam przetwornicę i wypisuje papiery. Chwila dla siebie. Ale oczywiście za długo się nie nacieszyłem ()
1- Ty Mati, a on nie jedzie dalej. Widzisz, mówiłem Ci #!$%@?, że tutaj jest koniec debilu jeden.
2- Przecież to 8, więc powinien jechać dalej.
1- Tak? A widzisz tutaj cyfrę 2 ? No jak byk 2, D-W-A! Wysiadamy.
1 i 2 - Psze pana, bo my byśmy chcieli wysiąść.
Ja- A mówiłem wam, że to pętla. No i co teraz?
1 i 2 - Przepraszamy, otworzy nam Pan drzwi, bo musimy iść do domu i mama się martwi pewnie.
Ja- O grach to mieliście czas gadać, ale żeby wysiąść to już nie. Teraz musicie zostać przez 10 minut za karę.
1 i 2 - No ale psze Pana, bo my nie wiedzieliśmy, niech nas pan wypuści, prosimy (Tu głos prawie piskliwy)
Ja- Otwieram drzwi i mówię, że następnym razem sobie poczekają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1 i 2 - Dziękujemy! Do widzenia

#truestory #gimby #motorniczy #takasytuacja #pracbaza #mpklodz
  • 11