Wpis z mikrobloga

@askasliw: jeżeli hurtownia widzi że ma zaufanego odbiorce i będzie długa współpraca z nim to wyciąga asa z rękawa :> najczęściej są brane z kuchni świata albo faruteksu. Oczywiście łosoś musi przyjechać zamrożony albo max 3 h leżący na lodzie, jeżeli będziesz widział rybę w markecie nie zamrożoną tylko leżącą na lodzie, wiedz że nie będzie miała przyjemnego smaku, oraz zapachu. Ryby na sushi mrozi się w lodówkach szokowych które mrożą
@askasliw: oczywiście ryby w opakowaniach próżniowych leżących w lodówkach przez kilka dni są jeszcze gorsze i więcej tam chemii od tych leżących na lodzie. Spróbuj zdobyć dobry kontakt z suszarnią, tak żeby widziała że jesteś zaufany to na pewno zamówią rybkę więcej dla Ciebie. Oczywiścia cena jednego fileta nie powinna być mniejsza niż 60 zł