Aktywne Wpisy
haha123 +9
Tak w nawiązaniu do wpisu @Yuri_Yslin postanowiłem na szybko rozliczyć MMT (czy działa czy nie działa i dlaczego).
Patrząc historycznie, to ujemne/zerowe stopy procentowe były ewenementem w naszej historii. Ale stało się, obniżyli je do zera i trzymali... niemalże dwie dekady. To popatrzmy sobie co to całe MMT dało swoim użytkownikom... a dało głównie stagnację.
Cały zachód na tym jechał, Japonia, UK, Włochy, Hiszpania, itd. Chyba nikt mi nie powie, że użytkownicy MMT są zadowoleni patrząc na to co osiągnęli. Niemalże dwie dekady już minęły i wszyscy użytkownicy MMT mniej więcej drepczą sobie w miejscu. Ich PKB przestało rosnąć i od dekad jest w stagnacji. Ten okres trwa już tak długo, że ludzie już zapewne nawet zdążyli się do tego przyzwyczaić, tak było zawsze...
Patrząc historycznie, to ujemne/zerowe stopy procentowe były ewenementem w naszej historii. Ale stało się, obniżyli je do zera i trzymali... niemalże dwie dekady. To popatrzmy sobie co to całe MMT dało swoim użytkownikom... a dało głównie stagnację.
Cały zachód na tym jechał, Japonia, UK, Włochy, Hiszpania, itd. Chyba nikt mi nie powie, że użytkownicy MMT są zadowoleni patrząc na to co osiągnęli. Niemalże dwie dekady już minęły i wszyscy użytkownicy MMT mniej więcej drepczą sobie w miejscu. Ich PKB przestało rosnąć i od dekad jest w stagnacji. Ten okres trwa już tak długo, że ludzie już zapewne nawet zdążyli się do tego przyzwyczaić, tak było zawsze...
Mortigan +18
Zaczął się nocny festiwal kaszanki u mnie w kuchni, zapraszam do udziału
Barman obsługiwał klientów, zabawiał ich w zależności od tego jakie było ich IQ.
Przychodzi pierwszy klient i barman robot się pyta:
- Jakie jest twoje IQ?
- 160
Barman nalewa mu drinka i zaczyna rozmawiać o fizyce teoretycznej, ogólnej teorii względności o kwantach itd.
Przychodzi drugi klient i robot się pyta:
- Jakie jest twoje IQ?
- 100
Zaczął więc z nim rozmawiać o polityce, American Idol, o samochodach wyścigowych itd.
I w końcu przychodzi trzeci klient, i robot się go pyta:
- Jakie jest twoje IQ?
- 40
A robot na to:
- No jak tam, co nowego na mirko?
#heheszki #sucharcodzienny #byloaledobre
@ZalozylemKontoBoMnieWqrwiaJWplayer: #informacjanieprawdziwa, w barze w Chicago nie mogą przebywać gimnazjaliści ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@ZalozylemKontoBoMnieWqrwiaJWplayer: nie rozumiem xD
@iskra-piotr: No kuwa, nie ma ciągu dalszego dla IQ= 20 (✌ ゚ ∀ ゚)☞
- uuu, uuu, uuu...