Aktywne Wpisy
Kagernak +420
Wizyta Dudy i Tuska w Waszyngtonie, ja to olewałem bo uważałem, że to tylko kurtuazyjna wizyta lub po prostu Amerykanie chcą nas pouczyć, tak też widziałem w różnych przewidywaniach co to będzie. Parę minut temu patrzę sobie co tam nudnego powiedzieli.
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
polock +215
Dobre Mirki,
upiłem w sklepie internetowym konsolę PS4, która po krótkiej chwili się popsuła (nawalało sterowanie). Odesłałem do sklepu z tytułu rekojmi (mogłem o SONY, ale ich serwis ma fatalne opinie), a oni stwierdzili, że wady nie ma i odsyłają konsolę do mnie. Kiedy kurier wrócił z paczką okazało się, że w środku jest konsola, ale inna (inny numer seryjny), używana i porysowana (moja była świeża, bo miałem ją tylko miesiąc). Nie dostałem żadnej info, że podmieniają sprzęt ani pytania o zgodę.
W tym momencie zaczęli ściemniać, że niby wady nie było, ale i tak podmienili (pytanie po co?). Jak wytknąłem im, że konsola jest porysowana to stwierdzili, że zmienili obudowę bo moja była porysowana (co jest na 100% nieprawdą).
Co mogę teraz z tym zrobić? Po drugiej stronie wyczuwam złą wolę i chęć przeciągnięcia tego aż mi się znudzi (np. gość z satysfakcją stwierdził, że mają 2 tygodnie, żeby odpowiedzieć na maila).
Wiem, że Rzecznik, ale czy to coś pomoże i czy mogę coś więcej z tym zrobić? Iść do prawnika?
Kasa, kasą ale zwyczajnie mnie wkurzyli, a ja jestem z tych zawziętych.
#prawo #prawakonsumenta #ps4 #konsole #sklepyinternetowe
Przeczytałem tylko ostatnie zdanie. Nie wiem o co chodzi.Ale jak jesteś zawzięty to idź do prawnika a potem do sądu.
@Yatech: @Volki: Dzięki, uderzę do niego w przyszłym tygodniu