Wpis z mikrobloga

NERF HAMMER INCOMING

http://scoobany.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=1825

A tak na serio to całkiem nieźle, premium derpy przestaną być OP jak c--j wreszcie, trochę naprawiają balans na T10 redukując penetrację, po podniesieniu ceny pocisków premium może jakiś % osób będzie odrobinę mniej jej używać... chociaż jak dla mnie powinni ją usunąć z gry.

W sumie to jeszcze tylko medy T10 powinni przebalansować i byłoby git.

#wot
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mwk2009: Pewnie o to im chodzi. Ale przy okazji trochę to naprawia z-----y balans na T10. Jeszcze tylko medom powinni zjechać penetrację do ~240, w zamian dać im lepszą mobilność/celność/DPM.
  • Odpowiedz
@czef: W większości przypadków zmiana na lepsze, szczególnie HEAT na V tierze to była przesada. Chiński IS dalej ma przegiętą penetrację na złocie - zapomnieli o nim? Podniesienie ceny bez nerfa penetracji wygląda na skok na kasę, znacznie trudniej będzie zarabiać (albo nie tracić) używając amunicji premium na zwykłym koncie.

Dziwna jest też różnica między HEAT do PzIV (10g) i M4(15g), choć są praktycznie takie same - chcą, żeby ludzie
  • Odpowiedz
@pandas: Chinoli niedawno wprowadzono, nie nerfi się od razu nowych czołgów :P

Z PzIV i M4 pewnie chodzi o to że więcej dobrych graczy derpi dla zabawy właśnie M4, nie PzIV i dlatego bardziej po nim pojechali. W sumie... Jak ktoś do M4 nakupił wpizdu amunicji jak była przecena jak np. Quickybaby to po tym patchu będzie mógł ja sprzedać z niezłym zyskiem :D

I właśnie, my tu się zgadzamy
  • Odpowiedz
@pandas: LOL. Wszystkie HEATy które są zmienione dostały nerfa... po za 152mm działem SU-152 i ISU :D No tak, ruscy musieli buffa dostać :D W sumie trzeba będzie SU-152 w końcu kupić.
  • Odpowiedz
@czef: Też to zauważyłem :) Też się przymierzam do (I)SU, ale jeszcze nawet V nie mam w tej linii. Teraz to muszę skupić się na wbiciu M103 do końca promocji - jeszcze tylko 164k expa :)

Gimbusy jak to gimbusy, płaczą przecież na MM, że je wrzuca na czołgi 2 tiery wyższe i nic nie mogą zrobić, a jak mają im jeszcze złotą amunicję zabrać to już będą całkiem bez
  • Odpowiedz
@pandas: Ja SU-152 mam odkryte już chyba z rok, ale jakoś nie mogę go kupić. Ale w końcu trzeba będzie, chce mieć BL-10 :D Bo działo E4 na X takiego wrażenia już nie robi :(

I pomyśleć że ja się uczyłem grać w czasach gdy KV czy T-34/85 lądowały w bitwach z Mausami i IS-7 i dawało jakoś radę... A oni płaczą mimo że przy aktualnym MM praktycznie każdym czołgiem
  • Odpowiedz
@czef: To były czasy. Szkoda tylko, że jeszcze na dość niskich tierach wtedy grałem - jechać takim Mausem i masakrować czołgi 5 tierów niższe niczym się nie przejmując...
  • Odpowiedz