Aktywne Wpisy
WielkiNos +263
Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą krajową kontroler biletów w komunikacji miejskiej nie zna 5 języków i nie skończył co najmniej 2 kierunków studiów.
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
RicoElectrico +230
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
Achievki najlepiej wg mnie jakby spełniały jeszcze takie kryteria:
- poziom trudności średni do trudny, bez żadnych World Conquestów, Norwegian Woodów czy One Faithów (ale Dar el Islam czy Sun God już ok)
- najlepiej takie, że trzeba grać konkretnym krajem/grupą krajow
Poziom dowolny, ironman opcjonalny (w końcu nagród nie przewidujemy), mody wg uznania, chyba że znacząco zmieniają trudności achievka. Twórca może dać dodatkowe zadanie bonusowe typu: Stwórz Niemcy jako kraj muzulmanski.
Co sądzicie o takim pomyśle?
#eu4 #eu4achievementchallenge
Co sądzisz o pomyśe
Jestem otwarty na dyskusję w każdym z tematów. Sam gram tylko na Ironie, ale są też ludzie, którzy nie lubią tej opcji :)
@zranol:
Raczej wolałbym uniknąć zbyt trudnych, ale też nie chciałbym takich, co w jeden wieczór się da radę. Na pewno chciałby, by do zabawy mogło więcej osób dołączać - a ci lepsi poza achievkiem mogliby wówczas o ten bonus powalczyć.
Są achievki, które niemal nikt nie zrobił. Ile osób z tego taga zrobiło na przykład "Hessian Mercenaries"? "Lasarus"? "Strait talks"? "Take that, von Habsburgs!"? "The Bohemians"? Wiele osób robiło wiele acheivków, ale jest kilka takich, co w zasadzie nie słyszałem by ktokolwiek robił - większość gra jednak standardowymi krajami. Taka jest też moja motywacja co do pomysłu - by ludzie mieli motywację spróbować coś nowego. A że czasem akurat się
Z pewnością, ale dałem jako przykład Achievementa, którego mogliby pokazywać w programie "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?" Jest chyba 170 achievków, myślę, że znajdzie się kilka takich, że mało osób już pokończyło :)
Co do weryfikacji - chcę też uniknąć sytuacji, że ktoś nie będzie mógl pokazac ikonki, że przeszedl bo już kiedyś zrobił. Zakładam, że każdy choć screenami bedzie dokumentował swoją grę, jak będą kody ostro w użyciu to raczej
Jeśli będą chętni do gry, to możemy podyskutować nad szczegółami i znaleźć kompromis. Chcialbym jednak, by to zwycięzca miał prawo wyboru - z ewentualnym zawetowaniem jak zbyt wiele osób już będzie go miało.
Tak czy siak bez ironmode'a nie zalicza achievementów więc normal odpada. Chyba że ktoś bardzo chce zrobić dla własnej satysfakcji to inna sprawa. No ale command line kusi i użycie go jest niesprawdzalne w sumie.
Chyba że customowe acziki wymyślane np przez poprzedniego zwycięzcę ale tu musiałaby być jakaś opcja kontroli żeby bezsensownych pomysłów nie było.
Tak jak pisałem wyżej - nie chcę, by były bardzo ciężkie i bardzo czasochłonne. Więc Dracula ok, 1001 jednak zbyt wiele. Jaki konkretnie i sposób wybierania to trzeba będzie ustalić - jutro napiszę kolejny wpis z konkretniejszymi propozycjami :)