Wpis z mikrobloga

Czy są tu mirki #grafika #grafikakomputerowa zainteresowani drobnym zleceniem 2d na tilesy z widokiem platformówkowym?

Potrzebuję "prehistorycznych" i "cukierkowych" (ale nie do przesady) do prototypu, a jak mi wyjdzie i nie rzucę projektu, to będę chciał więcej. Na poczatek:

- teren trawiasty dający się zawiesić w powietrzu - wystarczą 3 tilesy, ale więcej tez spoko (np. jakiś pagórek, albo nieregularna dolna" strona)
- drabinka z regulowaną wysokością
- mile widziany mostek (z regulowaną długością)
- drzewa - ze dwa rodzaje lub jakiś pomysł, który pozwoliłby stworzyć kilka delikatnie różniących się
- krzaczek z jeden lub dwa
- kamień większy i mniejszy
- jaskinia tak trochę jak w big nose - w 4 wariantach (różnice nie muszą być gigantyczne, ale byłoby fajnie, gdyby były trochę większe, niż tylko tabliczka przed wejściem)
- do tego drobne ozdóbki typu jakaś mała roślinka, jakaś trawka, króliczek czy inny wróbelek
- postać - humanoidalna, z animacjami chodzenia, ze 2 animacje "nudy", wchodzenie/schodzenie po drabince, wchodzenie/wychodzenie z/do jaskini. Bez skakania. Tu mam najmniej konkretne wymagania co do wyglądu i będzie potrzebne trochę (tak z 80%) inwencji twórczej. Postać będzie musiała mieć kilka wariantów - podobnie jak przy jaskiniach. Zmiana czapki, koloru gatek albo coś w ten deseń. Jeden wariant będzie musiał atakować (rzucać kamieniem albo dzidą, żeby trzymało klimat)
- potwór - przeciwnik do pokonania, taki bardziej "mały boss", żeby pasował do klimatu - jakiś dizonaur albo inny cieniostwór. Nie będzie zbyt inteligentny (to prototyp!), więc tylko poruszanie się i jakiś atak, gryzinie albo szarża

Tilesy rozmiarów "standardowych" dla platformówki, natomiast pozostałe rzeczy - znacząco mniejsze. Coś jak w wormsach albo lemingach, jeśli chodzi o proporcje i rozmiary, może kapkę większe.

Drobne animacje, szczególnie przy ozdobach terenu - mile widziane.

Zdaję sobie sprawę, że brakuje tu sporo konkretów, ale myślę, że wystarczy to do podania przynajmniej z grubsza widełek (może być na pw). A jeśli pominąłem coś istotnego, to dajcie znać. Jestem otwarty na wszelkie kreatywne pomysły.

Zastrzegam też, że mogę się wycofać z pomysłu, jeśli się okaże, że znacząco niedoszacowałem przewidywanego kosztu. Żeby było jasne, nie liczę na tileset za "wpis do portfolio", ani za 50 zł (znaczy, no, jak ktoś ma takie pragnienie, to nie odmówię :D), ale jeśli się okaże, że taki zestaw to praca na miesiąc, to będę to musiał mocno przemyśleć.

#gamedev #grafika #grafikakomputerowa #zlecenie chyba więcej nie warto spamować tagami.