Absolutnie szokujące jest zaufanie, jakim niektórzy obdarzają ubeckie papiery. Zaufanie, jakim obdarzany jest czołowy dygnitarz PRL - Kiszczak - jest jeszcze bardziej zaskakujące. Oczywiste jest, że w swoim prywatnym archiwum trzymał wybiórcze egzemplarze ze zbiorów bezpieki. Wartość merytoryczna tych papierów jest bardzo niewielka. Tworzone były przez osoby zdegenerowane, przez karierowiczów i lizusów. Ten, kto im ufa ten trąba. #teczki #prl #polityka #lustracja
@70150: Bardziej szokujący jest relatywizm co niektórych, że nawet jeśli donoszono to mało, to nic nie znaczyło, że i tak potem walczono z komuną. To jest jednak żałosne i pokazuje hipokryzję rzekomych naczelnych tub pierwszej Solidarności. Zamiast się przyznać, przeprosić, wyjaśnić i się oczyścić, to się brnie i Lech Wałęsa jest tutaj największym przykładem.
spotkałam się z dziadem z #tinder lat 35 a ja mam 21 w #poznan i on wie gdzie mieszkam czy powinnam zmienić mieszkanie a jeśli tak to czy ktoś chce to odstąpię swoje i szukam nowego może tez ktoś ma
Wartość merytoryczna tych papierów jest bardzo niewielka. Tworzone były przez osoby zdegenerowane, przez karierowiczów i lizusów. Ten, kto im ufa ten trąba.
#teczki #prl #polityka #lustracja