Wpis z mikrobloga

Jak wygląda pod względem #prawo duplikowanie na użytek własny muzyki? Nie wiem jak to jest z prawem własności intelektualnej, ale chyba istnieje coś takiego jak kopia bezpieczeństwa? Powiedzmy, że mam oryginalny album muzyczny na CD w domu i nie chcę aby w trakcie użytkowania się popsuł, więc zgrywam wszystko na kompa i nagrywam na pusty nośnik, tworzac w ten sposób CD Audio, którego nie sprzedaję, ale używam dla siebie, np. słuchając go w aucie. Jakby wyglądała sprawa z #winyl ? Powiedzmy, że biorę jakąś płytę, odlewam formę, etc. i powstaje fizyczna kopia płyty. Jest to legalne, dopóki tego nie sprzedam albo dam komuś innemu? #pytanie #pytanieprawne
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubaamm: "Związek osobisty" to także znajomi. Nie ma typowej definicji. Nie będą to jednak znajomi w internecie i raczej należy ograniczać się do "dobrych znajomych" (częste kontakty towarzyskie), a nie takich których spotykamy raz na rok.
  • Odpowiedz
@p10trek: poza tym, Ruscy robili to trochę inaczej - oni tłoczyli bezpośrednio na zdjęciu. Ja chcę do takiej formy wylać coś, co stwardnieje na tyle, żeby się nie rozwaliło pod naciskiem paru gramów :)
  • Odpowiedz