Wpis z mikrobloga

dla każdej sekwencji liczb istnieje nieskończenie i nieprzeliczalnie wiele możliwości jej kontynuacji

@MaIutkiCzlowiek: tu nie masz dowolnej sekwencji, a coś na kształt ciągu zdefiniowanego rekurencyjnie.
Do tego jeśli nieprzeliczalnie wiele, to też nieskończenie, masło maślane, pozdrawiam
  • Odpowiedz
tu nie masz dowolnej sekwencji, a coś na kształt ciągu zdefiniowanego rekurencyjnie.

@IHaveThePower: nie mam żadnej definicji, dla pierwszych n wyrazów mam jedynie ciąg "argumentów" (suma po lewej stronie) i "wartości" (liczba po prawej), dla której mogę znaleźć wielomian, który potem mogę dowolnie modyfikować

Do tego jeśli nieprzeliczalnie wiele, to też nieskończenie, masło maślane, pozdrawiam

tak, ale nie w drugą stronę; to nie Math Overflow by mówić hermetycznym językiem (
  • Odpowiedz
nie mam żadnej definicji, dla pierwszych n wyrazów mam jedynie ciąg "argumentów" (suma po lewej stronie) i "wartości" (liczba po prawej), dla której mogę znaleźć wielomian, który potem mogę dowolnie modyfikować

@MaIutkiCzlowiek: Znajdę Ci wzór, tylko nie wiesz na jakiej dziedzinie ;p
Tu przy ukrytej dziedzinie i wzorze występuje pewne n----------e, bo odpowiedzi 40 i 96 są ok.

No i jest tu niepisane założenie, że podane informacje są wystarczające do
  • Odpowiedz