Wpis z mikrobloga

Mirki, mam takie pytanie odnośnie VACa. Zdarzyło się kiedyś Valve, że Valve cofnęło VACa jakiemuś userowi po jego zgłoszeniu, że nie powinien go dostać? Nie, nie dostałem bana i nie, nie zamierzam oszukiwać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po prostu spodobał mi się programik co przywraca do W8.1/W10 Aero Theme, o czym pisałem z miesiąc temu na mirko, jednak dopiero teraz po sesji na studbazie mam czas się tym zająć... No i problem w tym, że ten program, aby uzyskać ładne AeroGlass, to korzysta z .dll'ek i modyfikuje plik dwm.exe (który każdy ma w tle, odpowiedzialny za wygląd windowsa), aczkolwiek nie wiem jak on wpływa na różne procesy - czy im nie wstrzykuje kodu...

No i głupio byłoby za to VACa wyłapać, bo wstrzyknie przezroczystość do .exe cs'a, który z tego nie skorzysta (bo niby gdzie?), a VAC się popluje... No i jakby się wyłapało (odpukać), to byłaby szansa że zdejmą? Czy decyzje Valve są "nieomylne"? Ewentualnie - korzysta ktoś z was tego na co dzień i gra w csgo?

I nie mówcie proszę, abym go po prostu nie używał.
Nienawidzę mody na "upłaszczanie" wszystkiego, a co za tym idzie płaskich metro-style W10 i nie wyobrażam sobie z niego korzystać bez tego programu.

#csgo #steam #pytanie #pcmasterrace
  • 26