Wpis z mikrobloga

@losux2012: Nie wiem jak mały raptorek, ale litr naprawdę wzbudza zainteresowanie na ulicy (potwierdzone info - prosto z mojego garażu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Tylko z częściami to krucho, oj krucho. Honda wypada tutaj zdecydowanie lepiej.
@losux2012: porada oparta na życiowym doświadczeniu: bierz co będzie łatwiej sprzedać za rok, pojeździsz rok i zrobisz prawko, 125 to za mało. Nie utrzymasz realnej przelotowej 90km/h, a i różowepaski wolą grubsze opony.
@nibiru: nie wien cxym Ty jezdziles ale 125 w 2t bez problemu utrzymasz 90 czy tam 100 km/h ;) nie porównuj gowien typu r125 i innych 4t do nsr, cagivy czy rsek
@Jofiel: jezdziles cxy powtarzasz pieprzenie znawcuff? bo ja w porownaniu co do niektórych kiedys 2t mialem i wiem jak jeździ :) zreszta pare 2t w góry winklowac tez ze mna jezdzilo i kazdy kto twierdzi, że 2t nie potrafi utrzymywac tempa jest ignorantem i się gowno zna, bo mu 2t 4t zaszlo we lbie ;]

chociażby vmaxy - 166 nsr, 170+ rs, 200+ mito. raptor 160 tez osiaga :)

ps. sorry
@Stitch: Droczę się z tobą :) Sam na swojej 125 2T osiągnąłem 110. Z pasażerem. Ale byłem młody, głupi i to było z bardzo stromej góry. Teraz już nie jestem młody.
Ale najfajniejsze jest gdy jedziesz swoją 125, schowany za owiewką, czujesz się jak MM na prostej startowej... i nagle magia chwili pryska bo jakiś pieprzony tir siada ci na dupie, w zasadzie przygotowując się do wyprzedzania.
@Stitch pewnie, że jeździłem, to, że osiągniesz 90 to nie oznacza, że jest to prędkość przelotowa. Przelotowa pozwala wyprzedzić dynamicznie, nie bać się, że zdmuchnie Cie wiatr(na 125 strach w oczach gdy mija Cie tir albo zawieje wiatrem) nie mówiąc już o wejściu w zakręt. Honda CB500 odstawia 125 pod każdym względem i nie ma co bronić pierdziawek, na trasę są niebezpieczne.
@nibiru: pieprzysz glupoty. 4t nie jada, 2t az milo ;) to jest ponad 20 KM (30 w przypadku apriloo o 40 w cagivie)
nie porownuj 4t, gdzie tam osiagnac 100km to jest dzien wyzwania.
@Stitch Jazda na torze to nie ulica, na ulicy nie położysz sie na każdym zakręcie, trzeba zwalniać, dynamicznie przyśpieszać, piasek, dziury, śliskie pasy. Nie mam ochoty na dalszą dyskusję, dorośniesz zrozumiesz, żyj sobie w świecie 125tek.
@nibiru: stary, ja za gowniarza pol polski zjechalrm na 2t 125 wiec mi nie #!$%@? za przeproszeniem jak to jeździ. Jakim 125 jezdziles pochwal sie to zweryfikujemy :) bo widzę, ze gadasz tylko o 4t. Bo do nich ten opis pasuje. A co do dorosniecia. 14 rok w siodle ;)
@Stitch: Mogło być i 140. Co nie zmienia faktu, że jazda z maksymalną możliwą prędkością jest bardzo niemiarodajnym wskaźnikiem w ocenianiu czy tem motocykl jest dobry czy zły. Szurdur weź ten bo jest szybszy o 10 km/h... no ja #!$%@? :] A @nibiru ma racje - nie utrzymasz przelotowej 90. Smutne ale prawdziwe.
@Jofiel: yy nsr ze wzgledu na czesci polecam, nie bo szybsze ale jakie potrzeby taka interpretacja ;] kurna z przyjemnoscia bym wam udowodnil, ale do zadnej 125 2t nie mam dostepu ;] a szkoda, bo moje tempo w trasie to od 7 czy 8 lat to wlasnie 90 km/h wyuczone ze 125..

dziwne, ze nikt nie zaczal gadac, ze niebotycznie duzo pala ;]
@Stitch: Mówimy o trasie, czy nadal o torze? Bo wiesz autostrada... kilometry prostej no to możesz i jechac max. Ile tylko ty wytrzymasz :] Ale wiesz, tak dla zabawy, zjedź czasem na zwykłą drogę i spróbuj utrzymać przelotową 90 :] @ungaged - bo wiem, że na 100 % ma tu jakieś multi zielonka pernamentna.