Aktywne Wpisy
wykop +18
Drodzy Wykopowicze,
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie: LINK
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Google w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie: LINK
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Google w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
mickpl +1312
W sumie jak serio zablokujemy 22 mld dla deweloperki shitpostingiem na umierającym portalu ze śmiesznymi obrazkami to będzie to jedna z dziwniejszych akcji w mojej internetowej karierze.
Potem przywracamy handel w niedzielę.
#nieruchomosci
Potem przywracamy handel w niedzielę.
#nieruchomosci
Chciałbym zacząć "bawić" się fotografią, ale analogową. Na początku powiem, że nie wiem kompletnie, ale to kompletnie nic o fotografii, żadnych pojęć i tego co z czym i gdzie. Hobby jednak trzeba jakieś mieć, a akurat lekka pustka w moim życiu, a że kręcą mnie stare aparaty i cały proces wywoływania zdjęć to padło na fotografię.
Teraz moje pytanie: jaki aparat i obiektyw wybrać?
- Budżet na start jak najmniejszy z limitem powiedzmy 600zł, bo nie chcę wydawać kupy kasy na sam początek
- Docelowo chciałbym fotografować krajobrazy, naturę, ale mogę zacząć od czegoś prostszego (?)
- Im bardziej oldschoolowy aparat, tym lepiej :)
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Jakbyście mogli podać jeszcze jakąś alternatywę, w przypadku gdyby był problem z kupieniem dobrego Zenita?
P.S.
Czy jest jakieś miejsce w internecie gdzie są poradniki/kursy fotografii analogwej? Do czego jaki obiektyw, jaka ostrość itp. itd.
http://allegro.pl/aparat-zenit-et-obiektyw-helios-44m-4-futeral-i5968528788.html
Celuję w tę Practicę, a jak nie to wezmę jakiegoś Zenita. Dziękuję!
Skompletuje sobie zestaw 3 obiektywów: szerokokątny, zoom (150-200mm) plus standardową 50. Na start powinno wystarczyć :)
Jak tylko będą pierwsze efekty fotografii będę publikował na mirko.