Aktywne Wpisy
dzieju41 +5
O cie hui zabukowałem wczasy na Cyprze, będę wynajmował samochód a tam ruch lewostronny. Nigdy tak nie jeździłem. Jakieś porady dla kierowcy.
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
cffelson +39
99% ma. Na tym to polega ;)
Pianino, tylko cyfrowe i mniejsze od akustycznego.
Model który podałem ma wbudowane, ale czasem może się zdarzyć, że nie mają (zarówno te lepsze modele sceniczne jak i jakieś z niższych półek)
Ale… po kija?
Ja osobiście (jako pracownik IT i hobbysta sprzętu audio) jestem przeciwny magicznym połączeniom USB.
No ale technicznie to działa tak, że klawisze przedstawiają się jako "Urządzenie MIDI" i po prostu powinno działać. Mimo to, ja osobiście wolę mieć osobną kartę dźwiękową do MIDI/Audio. No… kwestia preferencji.
mam PreSonus AudioBox 1818VSL który przedstawia się jako najzwyklejsza karta dźwiękowa na USB z 18 wejściami/18 wyjściami/MIDI in+out. Na Linuksie tak też działa. Jak najzwyklejsza karta USB i działa na najzwyklejszych standardowowych sterownikach od USB Audio.
…ale nie na Windowsie! Trzeba tam instalować jakieś cudaczne drivery :<
@americanfootball: jak użyjesz USB i to będzie faktycznie działać jako MIDI — to niczego więcej nie potrzeba.
Jeśli
Z tego co kojarzę, to nowsze modele Yamahy mogą mieć MIDI zamiast USB. Musisz się rozglądnąć, bo widziałem nawet u znajomego z USB zamiast MIDI. Stricte nowsze niż to mam (inny numerek/literka w modelu; reszta podobna).